Συμμετοχή του Προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ στη διαδικτυακή ημερίδα για το real estate στην μετά covid εποχή

Δυνατότητες για γρήγορη ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων στην μετά covid-19 εποχή, παρά τη στασιμότητα που καταγράφεται την τρέχουσα περίοδο, εντόπισαν οι εισηγητές διαδικτυακής ημερίδας, με θέμα «Το Real Estate στην Covid και μετά Covid εποχή» που διοργάνωσαν το Ελληνοσερβικό Εμπορικό, Τουριστικό, Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βόρειας Ελλάδας Ελλάδος και το Παρατηρητήριο Τιμών και Εκτιμήσεων Ακινήτων Ν.Α. Ευρώπης.

Στην ημερίδα έλαβε μέρος ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης, τονίζοντας ότι “οι μεγάλες ευκαιρίες, για να αξιοποιηθούν, θα πρέπει να συνοδευτούν από γενναίες θεσμικές ρυθμίσεις και παροχή κινήτρων”.

Ο ίδιος επισήμανε ότι “το project που αφορά στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης αποτελεί το πιο εμβληματικό από αυτά που προγραμματίζονται και είναι αυτό που θα δώσει Brand στην πόλη της Θεσσαλονίκης” και σημείωσε ότι στην ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων θα βοηθήσουν ο χωροταξικός σχεδιασμός που προωθείται από πλευράς της πολιτείας, η ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως για τη Θεσσαλονίκη, το γεγονός ότι πλέον έχει ορατό τέλος το έργο του Εθνικού Κτηματολογίου και βέβαια ο ψηφιακός χάρτης που σχεδιάζει το ΤΕΕ.

Ο κ. Τσακούμης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει τάση επιστροφής των Ελλήνων μηχανικών που έφυγαν στο εξωτερικό προκειμένου να βρουν εργασία, καθώς παρακολουθούν τις εξελίξεις σε επίπεδο έργων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται και ήδη ξεκίνησαν να στέλνουν βιογραφικά σε αναζήτηση εργασιακής θέσης στη χώρα τους την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που έχουν ήδη μπει σε τροχιά υλοποίησης και έχουν πλέον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης υποδομών και δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρις Μπίλιας, τόνισε ότι με την αναμόρφωση στην εικόνα της Θεσσαλονίκης που θα επιτευχθεί, μοιραία θα δοθεί ώθηση και στην αγορά ακινήτων.

Το γεγονός ότι η πανδημία “καταπλάκωσε” την αγορά ακινήτων σε μια περίοδο που επικρατούσε ευφορία στον κλάδο, επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Θεσσαλονίκης, Κώστας Χαϊδούτης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών – Αττικής κ. Λευτέρης Ποταμιάνος, εξέφρασε την άποψη ότι  η ανάκαμψη στον κλάδο θα έρθει από το εξωτερικό με την αντιπαροχή να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τον κλάδο.

“Απαραίτητη” χαρακτήρισε την μείωση της φορολογίας στην αγορά ακινήτων ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγραμμάτων στην ακίνητη περιουσία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Φώτιος Μουζάκης, σημειώνοντας ότι την τελευταία 10ετία ο κλάδος στη χώρα μας άρχισε να αποκτά χαρακτηριστικά αναπτυγμένης αγοράς.

Την ημερίδα συντόνισαν ο Πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου και του Παρατηρητηρίου Τιμών και Εκτιμήσεων Ακινήτων Ν.Α. Ευρώπης κ. Κώστας Γεωργάκος και ο εμπορικός αντιπρόσωπος και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων Β. Ελλάδος κ. Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης.

Comments are closed