Συνάντηση ΣΜΕΔΕΚΕΜ – ΣΠΕΔΕΘ με τον Γ.Γ.του Υπουργείου Υποδομών Γ.Καραγιάννη

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του κλάδου των μηχανικών, μελετητών και εργοληπτών στα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ στη Θεσσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της ευρείας συζήτησης, τέθηκαν τα προβήματα εφαρμογής 4412 /16 και κατατέθηκε υπόμνημα του ΣΜΕΔΕΚΕΜ με τα σημαντικότερα προβλήματα και προτάσεις για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου: Μεγάλες εκπτώσεις, καταστρατήγηση τεχνικής επαγγελματικής ικανότητας από αναθέτουσες αρχές, εκκρεμότητες για υπουργικές αποφάσεις και ΠΔ προς ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου που έχει γίνει δύσχρηστο με τις διαρκείς διορθώσεις,  αναστολή του Π.Δ. για τα μητρώα και νέα διαβούλευση, κ.α.

Ο κ. Καραγιάννης, δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει το “προϊον” της ομάδας εργασίας του ΣΜΕΔΕΚΕΜ και υποσχέθηκε ότι θα έχει διαρκή συνεργασία με όλους τους φορείς, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την υλοποίηση των τεχνικών έργων στη χώρα μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Πάρις Μπίλλιας  – Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Μαρία Γρηγοριάδου Πολιτικός Μηχανικός – Πρόεδρος ΣΜΕΔΕΚΕΜ, Ακης Μουρμουρής  – Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός – Αντιπρόεδρος ΣΜΕΔΕΚΕΜ, Απόστολος Πρόιος, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, Γενικός Γραμματέας ΣΜΕΔΕΚΕΜ.  Κωνσταντίνος Βαλοδήμος, Πρόεδρος ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ, Ηρώ Μήτρου  – Πολιτικός Μηχανικός , Α΄ Αντιπρόεδρος ΣΠΕΔΕΘ-Κ.Μ, Ευγένιος Διονυσόπουλος, Β΄ Αντιπρόεδρος ΣΠΕΔΕΘ-Κ.Μ, Ιωάννης Παναγιωτάκης,  Γ.Γ. ΣΠΕΔΕΘ – Κ.Μ

Comments are closed