Σύσκεψη στο ΥΜΑΘ για την πορεία αξιοποίησης δύο πρώην στρατοπέδων

Σύσκεψη εργασίας για την πορεία αξιοποίησης των πρώην στρατοπέδων «Παύλου Μελά» και «Κόδρα», που έχουν αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου.

Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών, αλλά και την εφαρμογή αυτών των πρακτικών σε άλλες περιπτώσεις, ενώ η κ. Νοτοπούλου, στην εισήγησή της, τόνισε πως στόχος της είναι η προώθηση της ολιστικής προσέγγισης της κυβέρνησης στο χωροταξικό σχεδιασμό του μητροπολιτικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης στην αξιοποίηση των δημόσιων ελεύθερων χώρων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», το έργο ανάπλασης προχωρά, έχει υποβληθεί προς έγκριση ο φάκελος του ειδικού χωρικού σχεδίου που προβλέπει τις χρήσεις γης και είναι σε εξέλιξη η μελέτη βιωσιμότητας. Επίσης, έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης του βασικού έργου στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολικό κόστος 19.245.000 ευρώ, ενώ έχει ενταχθεί στο ΕΠΑΝΕΚ έργο 4,5εκ. ευρώ, για την αναβάθμιση κτιρίου.

Για το πρώην στρατόπεδο «Κόδρα»ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με την ΜΑΘ για την υποβολή πρότασης στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την ωρίμανση μελετών ανάπλασης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο προϊστάμενος του γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης Γ.Αγγελόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ Β.Πατουλίδου, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δ.Δεμουρτζίδης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θ. Μπακογλίδης, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Ι.Σάββας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΑΘ ΑΕ Χ.Καλογήρου και ο Γ. Μπάκης, εκπρόσωπος του αναπληρωτή ΥπΕΝ για θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού

Comments are closed