Τα έργα που ενέκρινε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Βιομηχανικό κτήριο Ν. Προποντίδας

Το «πράσινο φως» έλαβαν από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ), σημαντικά αναπτυξιακά έργα που θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα στους δήμους Πυλαίας – Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκης και στον δήμο Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, το ΚΕΣΑ συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη κι ενέκρινε σημαντικές υποθέσεις, με γνώμονα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τον σεβασμό του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Μεταξύ αυτών είναι:

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος κτιριακών εγκαταστάσεων εκπαιδευτηρίου, σε ακίνητο ιδιοκτησίας σε ακίνητο του Σωματείου «Έφοροι του Κολεγίου Ανατόλια», που βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πυλαίας, του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Αφορά σε προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος στις εγκαταστάσεις του κτιρίου εκπαίδευσης Ingle Hall, το οποίο βρίσκεται εντός του γηπέδου θηλέων του Αμερικανικού Κολεγίου ‘‘Ανατόλια’’, συνολικού εμβαδού 44.798,61 τμ στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Κατεδαφίζεται τμήμα του εκπαιδευτηρίου και αναπτύσσονται με την προσθήκη κατ’ επέκταση χώροι παρασκευαστήριου και λοιποί βοηθητικοί χώροι, με άμεση επαφή με την κύρια είσοδο, όπου το υπάρχον lobby, σε συνδυασμό με την τραπεζαρία, αποτελεί επί της ουσίας τον κόμβο συγκέντρωσης και διανομής όλων των χρηστών του κτιρίου. Χωροθετούνται κοινόχρηστοι χώροι συνάθροισης των εκπαιδευομένων καθώς και 23 επιπλέον κοιτώνες.

Δήμος Νέας Προποντίδας: Προσθήκη κατ’ επέκταση βιοτεχνικών κτιρίων, δεξαμενών και περίφραξη αγροτεμαχίου 454 , σε αγροτεμάχια ιδιοκτησίας ΑRI A.E., στην περιοχή λακκώματος Χαλκιδικής. Αφορά σε προσθήκη κατ’ επέκταση βιοτεχνικών κτιρίων, δεξαμενών και περίφραξη αγροτεμάχιου σε αγροτεμάχια του αγροκτήματος Λακκώματος, της Δ.Ε. Καλλικράτειας, του Δήμου Νέας Προποντίδας, της Π.Ε. Χαλκιδικής. Σε συνέχεια του υφιστάμενου κτιρίου θα κατασκευασθεί ένα ακόμη με εμβαδό 252,60 τ.μ. και ένα με εμβαδό 4.481,17 τ.μ.

 

 

Comments are closed