Τα οικονομικά μέτρα στήριξης των μηχανικών

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση καθορισμού λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 3 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 55/Α’) με την οποία λαμβάνονται κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 που αφορά στην παράταση προθεσμίας καταβολής τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 καθώς και δόσεων ρύθμισης.

Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται σε 180 εκατ. ευρώ, που θα δοθούν μέσω ανοιχτού προγράμματος, με επιταγή κατάρτισης (voucher).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από ευρωπαϊκούς πόρους.

Στην απόφαση αυτή έχουν συμπεριληφθεί και οι ΚΑΔ των μηχανικών που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 24/03. Δείτε ΕΔΩ

Τονίζεται ότι ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ και για τους μηχανικούς. Με στόχο την αξιοποίηση κονδυλίων απὀ πόρους του ΕΣΠΑ θα καταβληθεί σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους εκπαιδευτικό επίδοµα-αποζηµίωση ύψους 600 ευρὠ για το µήνα Απρίλιο, δια υλοποίησης ειδικού ανοιχτού προγράµµατος τηλεκατάρτισης. Το ποσό των 600 ευρώ, που αφορά αποκλειστικά τους επιστήμονες, θα εἶναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και µη συμψηφιστέο, και απολύτως καθαρὀ, χωρίς παρακρατήσεις ή επιβαρύνσεις και η πρὠτη δόση των 400 ευρὠ θα ξεκινήσει να καταβάλλεται εντός Απριλίου (απὀ 15.4) ενώ τα υπόλοιπα 200 ευρὠ θα καταβληθούν µέχρι 30.4. Το πρόγραμμα θα συντελεστεί με την πετυχημένη διαδικασία των voucher, με απόλυτη διαφάνεια.

Δείτε το ΦΕΚ για τα μέτρα στήριξης ΕΔΩ

Comments are closed