ΤΕΕ/ΤΚΜ: Αίτημα νέας παράτασης για τις δηλώσεις αδήλωτων τετραγωνικών προς τους ΟΤΑ

Την ανάγκη εκ νέου παράτασης της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων αδήλωτων τετραγωνικών προς τους ΟΤΑ, επισημαίνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ σε έγγραφό του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, επικαλούμενο τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής του και οι οποίες έχουν εκ των πραγμάτων εμποδίσει πολλούς ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν εγκαίρως τη σχετική διαδικασία.

Στο έγγραφο προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης επισημαίνει μεταξύ άλλων πως “ιδιαίτερα στις Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Πέλλας και Πιερίας η τοπική έξαρσης της πανδημίας έχει περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες απρόσκοπτης και αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων πολιτών και των επαγγελματιών (μηχανικών, λογιστών) των οποίων οι υπηρεσίες είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, αφενός της δήλωσης αυθαιρέτων του Ν. 4495/17, αφετέρου της δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ”.

Προσθέτει δε, ότι “πολλοί εκ των ιδιοκτητών ακόμα και όταν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες δήλωσης των αυθαιρέτων  του Ν. 4495/17, δεν πρόλαβαν να προχωρήσουν στην δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, διότι η ασάφεια, σε ορισμένες περιπτώσεις, των οδηγιών συμπλήρωσης των πεδίων στην πλατφόρμα, καθιστά αναγκαία την επίσκεψη στον οικείο Δήμο για την παροχή διευκρινήσεων”.

Δείτε ολόκληρο το έγγραφο ΕΔΩ.

Comments are closed