Τηλεδιάσκεψη της Μ.Ε. Ανταγωνιστικότητας-Καινοτομίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ με τον Πρόεδρο της ΜΟΔ ΑΕ

Συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΜΟΔ Α.Ε., συνάδελφο Μηχανικό κ. Γεώργιο Παπαδημητρίου είχαν μέλη της Μ.Ε. Ανταγωνιστικότητας-Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020.

Αντικείμενο της  συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ήταν τα ζητήματα μηχανογραφικής υποστήριξης των επενδύσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) της ΜΟΔ Α.Ε.

Τα μέλη της ΜΕ έθεσαν στον Πρόεδρο της ΜΟΔ Α.Ε. προβλήματα και προτάσεις που αφορούν στην επιχειρησιακή λειτουργία και το περιεχόμενο του ΠΣΚΕ για την υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης αλλά και την παρακολούθηση των επενδύσεων του ΕΣΠΑ τόσο από τους Φορείς Διαχείρισης, όσο και από μηχανικούς συμβούλους επιχειρήσεων και τεχνικές δικαιούχες επιχειρήσεις.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της ΜΟΔ αναφέρθηκε στο ρόλο του ΜΟΔ,  σε ζητήματα οργάνωσης του ΠΣΚΕ, στις προσπάθειες βελτίωσης των τεχνικών δυνατότητων του για την απρόσκοπτη είσοδο μεγάλου όγκου χρηστών στη διάρκεια της ημέρας, στο ρόλο της ΜΟΔ Α.Ε. στην υποστήριξη των προγραμμάτων αλλά και σε πρωτοβουλίες της ΜΟΔ και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που θα ληφθούν στο επόμενο διάστημα προκειμένου το ΠΣΚΕ να είναι πιο λειτουργικό και φιλικό στους χρήστες.  Επίσης αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του νέου ΠΣΚΕ 2021-2027 στον ευρύτερο ρόλο της ΜΟΔ Α.Ε. καθώς και σε θέματα εμπλουτισμού του ανθρώπινου δυναμικού το 2021 μέσω διενέργειας σχετικού διαγωνισμού.

Ο Πρόεδρος της ΜΟΔ ΑΕ αφού ευχαρίστησε τα μέλη της ΜΕ ζήτησε να υποβληθεί το ταχύτερο δυνατό τεχνικό υπόμνημα με τις προτάσεις της ΜΕ σχετικά με το νέο ΠΣΚΕ 2021-2027 προκειμένου αυτές αφού αξιολογηθούν να ληφθούν υπόψη στο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί για τις προδιαγραφές του νέου ΠΣΚΕ 2021-2027 στις αρχές του 2021.

Στη συνάντηση εκ μέρους της ΜΕ συμμετείχαν οι κ.κ. Μανόλης Μπελιμπασάκης (Μέλος Δ.Ε., σύνδεσμος με τη ΜΕ), Ιωάννης Τσιτσόπουλος (Πρόεδρος) , Γρηγόρης Καλαμακίδης, Βασίλης Μπέλλος, Βασίλης Σαββουλίδης, Δημήτρης Κατσίκας και Στράτος Μάνος (μέλη της ΜΕ).

Comments are closed