Τι αλλάζει στην αναβάθμιση του λογισμικού «e-Άδειες»

Το ΤΕΕ, ενσωματώνοντας την αποκτηθείσα εμπειρία που αποκομίστηκε μετά από περίπου ένα έτος λειτουργίας του συστήματος Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών «e-Άδειες» και, πρωτίστως, τις αρχικές παρατηρήσεις των χρηστών (Υπαλλήλων Υ.Δομ. και Μηχανικών), προέβει σε αναβάθμιση του λογισμικού προκειμένου να προσφέρει τα εξής:

Διασύνδεση με το σύστημα αιτήσεων για Ελεγκτές Δόμησης, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα υποβολής και παρακολούθησης αιτήματος απευθείας από το «e-Άδειες», αντλώντας αυτόματα τα στοιχεία και τα αρχεία της αδείας. Προσδίδει πρόσβαση στον ηλεκτρονικό φάκελο της αδείας στους ελεγκτικούς μηχανισμούς (Ελεγκτές Δόμησης, Υπηρεσίες Επιθεώρσης του ΥΠΕΝ) με βελτίωση της διαφάνειας των ελέγχων και μείωση των απαιτούμενων εκτυπώσεων.

Φιλικότερο περιβάλλον προβολής και διαχείρισης των αιτήσεων αδειών με περισσότερα κριτήρια αναζήτησης, τόσο για τους Μηχανικούς όσο και τις Υπηρεσίες Δόμησης.

Αναβάθμιση της διαδικασίας επισύναψης εγγράφων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εισαγωγής πολλών αρχείων και ταξινόμηση υποβληθέντων μελετών και εγγράφων.

Δυνατότητα καταβολής του ποσοστού ανταπόδοσης με πιστωτική κάρτα για άμεση εξόφληση και περαιτέρω μείωση του απαιτούμενου χρόνου έκδοσης.

Προεπισκόπηση του στελέχους της άδειας, πριν την έκδοση της πράξης, για επιβεβαίωση της ορθότητάς των στοιχείων της από μηχανικούς και υπαλλήλους Υ.Δομ.

Δυνατότητα οριστικής διαγραφής αρχείων που δεν έχουν υποβληθεί προς έλεγχο ή έκδοση αδείας.

Ενσωμάτωση επί μέρους στοιχείων για εναρμόνιση με την ισχύουσα νομοθεσία και τη διευκόλυνση των χρηστών.

Όπως επισημαίνει το ΤΕΕ, δεσμεύεται να προβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αναβαθμίσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και τις παρατηρήσεις των χρηστών.

Comments are closed