Το μέλλον της τεχνολογίας στην έκθεση Beyond στη ΔΕΘ

Σημείο αναφοράς για τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία θα αποτελέσει το τριήμερο από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Καινοτομία, νέες τεχνολογίες, επαυξημένη πραγματικότητα θα κυριαρχήσουν στη φετινή έκθεση Beyond.

Η έκθεση τεχνολογιών και καινοτομίας Beyond έχει καταφέρει να εξασφαλίσει διεθνείς συμμετοχές από 30 χώρες. Συμμετέχουν 300 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων οι 100 είναι start ups, ενώ το «παρών» δίνουν τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της χώρας μας.

Φέτος, φιλοξενούνται καινούργιες κατηγορίες, όπως το Metaverse, NFTs, Big Data, και ειδικές συζητήσεις που θα εξετάζουν πώς η τεχνολογία επηρεάζει τη διαμόρφωση διάφορων πτυχών της κοινωνίας του μέλλοντος. Για παράδειγμα, θα υπάρχουν θεματικές αφιερωμένες στο νέο εργασιακό χάρτη της ψηφιακής εποχής, την κατάρτιση (reskilling) και την αναβάθμιση των γνώσεων (upskilling), το ψηφιακό εκπαιδευτικό οικοσύστημα, όπως επίσης και μια πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα για τη σύνδεση μεταξύ τεχνολογίας και υγείας.

Ταυτόχρονα, η διοργάνωση περιλαμβάνει δυναμικές ενότητες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και τις ευκαιρίες από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τις high tech επενδύσεις που αντιστρέφουν το brain drain, την ανάδυση της τεχνολογίας blockchain σε όλους τους τομείς της οικονομίας, με επιδραστικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της BEYOND η ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει το ετήσιο συνέδριό της για τις έξυπνες πόλεις. Ενώ παράλληλα, στη μεγάλη διοργάνωση της BEYOND θα διεξαχθούν επίσης το Technology Forum, το Safe Thessaloniki και το Metalogues.

 «Από την πρώτη στιγμή της έμπνευσης της Beyond όραμά μας ήταν να καθιερώσουμε στη Θεσσαλονίκη μια μεγάλη έκθεση των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας που να απευθύνεται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης. Εκτιμώ ότι πετυχαίνουμε τον σκοπό μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σημείωσε πως η έκθεση τεχνολογιών και καινοτομίας «Beyond», «αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για διεθνείς επιχειρηματικούς leaders, πρωτοπόρους στοχαστές, τεχνολογίες αιχμής και για όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες καταναλωτών». Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Ποζρικίδη, το οικοσύστημα της Beyond τις επόμενες ημέρες θα δημιουργήσει πάνω από 5.000 Β2Β συναντήσεις.

Η Beyond διοργανώνεται από τη ΔΕΘ – Helexpo σε συνεργασία με τη Be Best και την Industry Disruptors Game Ghangers, με τη στήριξη υπουργείων, φορέων αλλά και σημαντικών επιχειρήσεων. Θα πραγματοποιηθεί από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου στα περίπτερα 12, 13, 14, 15 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Τις καθημερινές θα λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 20:00 ενώ το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 18:00.

Περισσότερα για την έκθεση, ΕΔΩ

Comments are closed