Το “Big Bang Theory” πληρώνει σπουδές μηχανικού!

Το “Big Bang Theory” πληρώνει σπουδές μηχανικού!

Στην πολύ δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Τhe Big Bang Theory”, τα περισσότερα από τα μέλη της επιστημονικής “συμμορίας” των Σέλντον, Λέοναρντ και Χάουαρντ βγάζουν το ψωμί τους δουλεύοντας για το Caltech. Στην πραγματική ζωή όμως, ο συνδημιουργός της σειράς, Chuck Lorre, κάποιοι από τους ηθοποιούς του καστ και συνολικά 50 μέλη της παραγωγής αποφάσισαν μόλις να χρηματοδοτήσουν μια γενναία υποτροφία σε αντικείμενα STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, μαθηματικά) στο -ανταγωνιστικό του Caltech- UCLA.
Αν μη τι άλλο, η επιλογή αυτή αξίζει ένα βροντόφωνο “Bazinga!”(η λέξη που χρησιμοποιεί ο ιδιόρρυθμος Σέλντον αντί τού γέλιου ή για να δηλώσει πως ό,τι μόλις είπε πρέπει να εκληφθεί ώς αστείο).
Το ταμείο που δημιουργήθηκε για την υποτροφία, με τον τίτλο “The Big Bang Theory Scholarship Endowment”, έχει ήδη συγκεντρώσει κεφάλαια άνω των 4 εκατ. ευρώ.
Η αρχική δωρεά έγινε από το Ίδρυμα Chuck Lorre, σε συνεργασία με 50 μέλη τής παραγωγής, μεταξύ των οποίων οι πρωταγωνιστές της σειράς Jim Parsons (Σέλντον), Kaley Cuoco-Sweeting (Πένι), Johnny Galecki (Λέοναρντ), Simon Helberg (Χάουαρντ) και της Mayim Bialik(Εϊμι), που τυχαίνει να είναι και η ίδια απόφοιτος του UCLA και κάτοχος διδακτορικού στη νευροεπιστήμη.
Σύμφωνα με το UCLA, στο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, από την υποτροφία θα επωφεληθούν 20 φοιτητές. Οι υποτροφίες στοχεύουν κυρίως σε φοιτητές με χαμηλό εισόδημα, που έχουν μεν γίνει δεκτοί σε προγράμματα STEM του γνωστού πανεπιστημίου λόγω των ακαδημαϊκών τους επιδόσεων, αλλά χρειάζονται οικονομική βοήθεια για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, ο Lorre δήλωσε: “Με το ‘Τhe Big Bang Theory’, μια σειρά που δεν είναι απλά βασισμένη στον τρόπο ζωής της επιστημονικής κοινότητας αλλά και υποστηρίζεται από αυτή, δόθηκε σε όλους μας ένα δώρο. Αυτή είναι η ευκαιρία μας να το ανταποδώσουμε”.

Άρθρο με πληροφορίες από: engineering.com, USA TODAY, Buzz60

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο του Buzz60 για την υποτροφία

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση του UCLA για την υποτροφία

Comments are closed