Το Women ΕSΤΕΑΜ FEST στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων γυναικών σε κλάδoυς επιστήμης και τεχνολογίας

Στη δημιουργία δικτύων με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων των γυναικών, ώστε περισσότερες να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στoυς τομείς STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά), στοχεύει η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Women ΕSΤΕΑΜ FEST», η οποία θα φιλοξενηθεί στις 12 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας  και ο Οργανισμός SMEs (EISMEA) σε συνεργασία με την Deloitte.

Συνολικά 11 «ESTEAM Fests» θα διοργανωθούν κατά τη διάρκεια τριών ετών σε 19 κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ενισχύσουν τις ικανότητες των γυναικών, να τις εμπνεύσουν και να τους δώσουν την ευκαιρία να συνδεθούν με άτομα του ίδιου φύλου με παρόμοια ενδιαφέροντα. Επιπλέον, μέσα από τις διαδικτυακές κοινότητες ESTEAM, οι γυναίκες και τα κορίτσια που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να διασυνδέονται με τα υπόλοιπα μέλη διαδικτυακά, αξιοποιώντας νέες ευκαιρίες μάθησης και δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια του μονοήμερου Fest στη Θεσσαλονίκη, οι συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να γνωρίσουν άλλες γυναίκες με ίδια ενδιαφέροντα και να εμπνευστούν από γυναίκες πρότυπα με επιτυχημένες σταδιοδρομίες στον ψηφιακό και επιχειρηματικό κόσμο. Στα εργαστήρια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν θέματα όπως: «Design thinking: Imagine + Act = Thrive!», «Γυναίκες Ηγέτιδες στην Εποχή της Βιωσιμότητας» «Οδηγός για να ξεκινήσεις την επιχείρησή σου: επιδοτήσεις & συμβουλές ψηφιακού marketing», Panther Racing: Από τον Σχεδιασμό στην Κατασκευή», «Ready to Go Ας βγούμε στην Αγορά Εργασίας», «Upskilling and Reskilling στον Ψηφιακό Κόσμο», «Χρηματοοικονομικές Λειτουργίες: Αλλάζοντας το παιχνίδι στον Ψηφιακό Κόσμο», «Από την Ιδέα στην Αγορά» και «Η Δύναμη της Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων». Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να εγγραφούν έως τις 5 Δεκεμβρίου ΕΔΩ.

Comments are closed