Υπεγράφη η σύμβαση για τις μελέτες ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους

Υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα  η σύμβαση ανάθεσης των μελετών που αφορούν στην ανάπλαση της Αριστοτέλους, της πλατείας και του μνημειακού άξονα της Θεσσαλονίκης προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διεθνείς αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί.

Την εκπόνηση των μελετών ανέλαβε η ομάδα που ομόφωνα κέρδισε το πρώτο βραβείο της κριτικής επιτροπής του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης (κ. Αριάδνη Βοζάνη: αρχιτέκτων μηχανικός, καθηγήτρια ΕΜΠ, κ. Παρασκευή Φανού: υποψήφια διδάκτωρ ΕΜΠ).

Τα έργα ανάπλασης θα εξελιχθούν σε μια έκταση 32.500 τ.μ. και αφορούν στην πλατεία και στον άξονα της Αριστοτέλους από το παραλιακό μέτωπο μέχρι και την οδό Εγνατία. Στην περιοχή μελέτης περιλαμβάνονται και τα πεζοδρόμια επί της Λεωφόρου Νίκης εκατέρωθεν του άξονα μέχρι τις οδούς Πλουτάρχου και Δημοσθένους, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής εικόνας του άξονα από το μέτωπο της θάλασσας. Ο νέος σχεδιασμός που θα προκύψει αναμένεται να ενισχύσει τον ρόλο της περιοχής ως ισχυρού τοπόσημου αλλά και να αναδείξει την ιδιαίτερη ιστορική και λειτουργική ταυτότητά της.

Comments are closed