Ψήφισμα της “Α” του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ κατά τη χθεσινή (16.3.2022) 4η τακτική συνεδρίασή της.

Το κείμενο του ψηφίσματος είναι το εξής:

“Η Α του ΤΕΕ/ΤΚΜ καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην επικράτεια της Ουκρανίας και απαιτεί την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των ρωσικών, στρατιωτικών δυνάμεων από το έδαφος ενός κυρίαρχου, ευρωπαϊκού κράτους.

Στον 21ο αιώνα θεωρείται αδιανόητο να μη δύναται να επιλυθούν οι διαφορές δύο ευρωπαϊκών κρατών μέσω της διπλωματικής οδού και να οδηγούμαστε στην καταπάτηση της εδαφικής κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους, με ότι αυτό συνεπάγεται σε απώλειες ανθρώπινων ζωών και σε καταστροφές στις βασικές υποδομές του και στο κτιριακό απόθεμά του .

Οι Έλληνες μηχανικοί έχοντας μεγάλη ευαισθησία επί του θέματος, αφού εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια αγωνιζόμαστε, μέσω της διπλωματικής οδού, για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο, στεκόμαστε στο πλευρό του Ουκρανικού λαού και ελπίζουμε σύντομα να πρυτανεύσει η λογική.”

Comments are closed