2ο Thessaloniki Design Week με κεντρικό άξονα την καινοτομία στον σχεδιασμό

Από τις 13 μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου θα διαρκέσει το 2ο Thessaloniki Design Week, με κεντρικό άξονα της θεματικής του την καινοτομία στον σχεδιασμό.

Υπό τις νέες συνθήκες και ανάγκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, ο καινοτομικός σχεδιασμός αποκτά μία διευρυμένη, ολιστική σημασία, ως το βασικό μέσο αναζήτησης και ανάπτυξης νέων ιδεών και λύσεων στην επικοινωνία, την εργασία και σε κάθε πλευρά της κοινωνικής μας ζωής.

Όλες οι πτυχές της διοργάνωσης εστιάζουν στην καινοτομία, την ευρηματικότητα και την εμπειρία του δημιουργικού δυναμικού και της επιχειρηματικότητας της πόλης και της χώρας, σε επαφή με τις διεθνείς τάσεις, αποσκοπώντας στον επαναπροσδιορισμό και την εξέλιξη κάθε πλευράς της ζωής μας, από την οικονομία και την παραγωγή, μέχρι το περιβάλλον και την υγεία, μέσω του σχεδιασμού προϊόντων και υπηρεσιών, τόσο στη μεγάλη κλίμακα, όσο και στη μικρή.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα ΕΔΩ.

Διήμερο συνέδριο με τη συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών και γνωστών προσωπικοτήτων από τον χώρο του διεθνούς και εγχώριου Design θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 2ου Thessaloniki Design Week, στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2021, 17:00μ.μ. – 21:00μ.μ. στην αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στο διεθνές συνέδριο οι ομιλητές θα παρουσιάσουν την καινοτομία σε πέντε τομείς του design: Architectural Design, Graphic Design, Product Design, Digital Design και Design Thinking.

Το κοινό του συνεδρίου θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ομιλίες, συζητήσεις panel και workshops από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ενημέρωση για τις τελευταίες τάσεις στο design, επικοινωνία και δικτύωση αλλά και διάλογος για το παρόν και το μέλλον του Design σε ένα διήμερο event το οποίο θα προβληθεί και online σε live streaming.

Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι οι:
Neil Porter (αρχιτεκτονικό γραφείο Gustafson Porter+Bowman) – Αγγλία: Το όνομά του βρίσκεται πίσω από πολύ σημαντικά projects παγκοσμίως, όπως Diana, Princess of Wales Memorial Fountain στο Λονδίνο, the Garden of Forgiveness στη Βηρυτό, το Bay East στη Σιγκαπούρη, Mezyad Desert Park στο Άμπου Ντάμπι κ.ά. Αυτή τη στιγμή εργάζεται επάνω στο project του ConfEx Park, στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Sauerbruch Hutton Architects.

Juan Lucas Young (αρχιτεκτονικό γραφείο Sauerbruch Hutton) Γερμανία: Από το 1999 είναι διευθύνων σύμβουλος της Sauerbruch Hutton και έχει τη γενική εποπτεία όλων των projects του γραφείου. Κάνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια και συμμετέχει τακτικά σε συνέδρια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Eric Loiseau (Studio Volpi) Ιταλία: Ο Eric Loiseau είναι Senior Designer στο Studio Volpi, εταιρεία που ειδικεύεται στο design, την τεχνολογία και το engineering, το UX και UI development, το branding και την επικοινωνία.

Roy Terhorst (Thonik) Ολλανδία: Σχεδιαστής και Διευθυντής στο Design Studio Thonik στο Άμστερνταμ, με ειδίκευση στο graphic και motion design. Του αρέσει να πειραματίζεται και να παίζει με σχήματα εν κινήσει, ανακαλύπτοντας νέους κόσμους.

Refik Anadol (Refik Anadol Studio) ΗΠΑ: Πολυβραβευμένος new media artist και designer που δραστηριοποιείται στον χώρο του machine intelligence. Ιδρυτής του Refik Anadol Studio και λέκτορας στο Department of Design Media Arts του UCLA.

Steven Ney (HPI School of Design Thinking) – Γερμανία: Από το 2014 ο Steven Ney είναι D-Fellow στο HPI School of Design Thinking στο Πότσνταμ. Αυτή στη στιγμή σχεδιάζει και υλοποιεί μια διαδικασία πιστοποίησης για D-Thinking Coaches.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Το 2ο Thessaloniki Design Week αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου και της ΑμΚΕ Philartia.

Comments are closed