2023- Υποψήφιοι Βουλευτές Μηχανικοί στην Α΄ Θεσσαλονίκης

Αβραμόπουλος Σωτήρης, ΚΚΕ 

Μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Πολιτικός μηχανικός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη «Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές». Δραστηριοποιήθηκε από μικρή ηλικία στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα και στη συνέχεια στο κίνημα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών. Είναι περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

——————————————————————————————————————–

Αγκαθίδου Δήμητρα, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη(1968) , μεγάλωσα στην Κ. Τούμπα . Μητέρα ενός γιου. Σπούδασα Αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική σχολή ΑΠΘ τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών . Μέλος του ΤΕΕ, ΣΑΘ και ΣΑΔΑΣ . Δραστηριοποιήθηκα  στον κατασκευαστικό κλάδο διατηρώντας ομόρρυθμη κατασκευαστική εταιρεία ιδιωτικών έργων . Διατηρώ  (από το 1993) γραφείο μελετών  εκπονώντας αρχιτεκτονικές μελέτες ιδιωτικών  και νοσοκομειακών έργων και παρέχοντας υπηρεσίες Συμβούλου Μηχανικού ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός. Επι σειρά ετών, διετέλεσα εκτιμήτρια ακινήτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών& Δανείων και στην Ε.Τ.Ε. Διετέλεσα μέλος του Δ.Σ της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. Συμμετείχα ως σύμβουλος τεχνικών έργων σε σχήματα εταιρειών Συμβούλων σε έργα όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης. Εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος του Δ. Θεσσαλονίκης για 2 συνεχόμενες θητείες με τις παρατάξεις Χ. Αράπογλου (2006-2010) και Γ. Μπουτάρη ( 2010-2014) Υπηρέτησα τον Δ.Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σε επιτροπές όπως  Δημαρχιακή επιτροπή, επιτροπή Τεχνικών έργων, Πολεοδομίας κλπ. Διετέλεσα πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης  ΚΕΔΗΘ (2011-2013) υλοποιώντας και προάγοντας κοινωφελή προγράμματα και δομές.
——————————————————————————————————————–

Ερμείδου Μαρία, ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη

Γεννήθηκε το 1995, μεγάλωσε στην Περαία, σπούδασε στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ και σήμερα ζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου εργάζεται ως μισθωτή αρχιτέκτονας.

Είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, εκλεγμένη, με το δημοτικό σχήμα ‘’η Πόλη Ανάποδα’’ στο συμβούλιο της Α’ κοινότητας Θεσσαλονίκης, με δραστηριότητα σε θέματα, που αφορούν στους δημόσιους και ελεύθερους χώρους και την στεγαστική κρίση. Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα πόλης, τους αντιφασιστικούς, αντιρατσιστικούς και φεμινιστικούς αγώνες. Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπότακτη Αριστερά.

——————————————————————————————————————–

Παπαδοπούλου Αναστασία, ΚΚΕ

Είναι 27 ετών. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στον Εύοσμο. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, στο οποίο φοίτησε και ως προπτυχιακή φοιτήτρια, αναπτύσσοντας έντονη αγωνιστική και πολιτική δράση. Δραστηριοποιείται και στον τομέα του πολιτισμού ως αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας Εύοσμου

——————————————————————————————————————–

Σαμδάνης Κώστας, ΜέΡΑ25 – Συμμαχια για τη Ρήξη

Αρχιτέκτονας Μηχανικός, απόφοιτος του ΑΠΘ του 2008. Ζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 20 χρόνια διατηρώντας δικό του γραφείο μελετών.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας με θητείες στο ΔΣ υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των εργαζόμενων μηχανικών. Από το 2010 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και σε συλλογικούς φορείς μηχανικών όπως στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, το ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και το ΤΕΕ-ΤΚΜ. Μαζί με το ΑΡΑΓΕΣ αγωνίζεται για την επαγγελματική αξιοπρέπεια των μηχανικών με επαναθέσπιση των ελάχιστων αμοιβών και των ΣΣΕ, ενάντια στις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών και την κλοπή των αποθεματικών μας, στην απαξίωση των μηχανικών με την αναγνώριση Κεραμέως των κολεγίων, στην  τηλεκατάρτηση- ΣΚΟΙΛ ΕΛΙΚΙΚΟΥ, στη διάσπαση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και τη μετατροπή του ΤΕΕ σε πρόθυμο διεκπεραιωτή κυβερνητικών εντολών με την αλλαγή του θεσμικού του πλαισίου. Διαμόρφωσε προτάσεις για τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών μεταξύ των οποίων για δικαιότερα και αποτελεσματικότερα «εξοικονομώ» για τις δυσλειτουργίες ηλεκτρονικών συστημάτων και την  υποστελέχωση των ΥΔΟΜ. Είναι επίσης δραστήριο μέλος του δημοτικού σχήματος «η Πόλη Ανάποδα» στο Δήμο Θεσσαλονίκης με συμμετοχή στα κινήματα για το δικαίωμα στη στέγη και τους δημόσιους χώρους.

——————————————————————————————————————–

Σιμόπουλος Στράτος, Νέα Δημοκρατία

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1959 και είμαι μικρασιατικής καταγωγής. Γονείς μου ήταν ο έμπορος στη  λαχαναγορά, Γιώργος Σιμόπουλος, από τα Πορρόια Σερρών και τον Μικρόκαμπο Κιλκίς και η Δέσποινα Σιμοπούλου από την Μικρή Βόλβη. Μεγάλωσα στην περιοχή της παλιάς λαχαναγοράς, δίπλα στο Διοικητήριο. Μετά τα μαθητικά μου χρόνια- στο 58ο δημοτικό σχολείο και το 4ο γυμνάσιο αρρένων-φοίτησα στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής  Σχολής του Α.Π.Θ.

Από το 1985, μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων, ασκώ το επάγγελμα του μηχανικού. Είμαι συνιδρυτής τεχνικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή ιδιωτικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είμαι, μεταξύ άλλων, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Ιωνικής Εστίας, της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και του Συλλόγου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης. Διετέλεσα αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων- Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Υπήρξα επί μια δεκαετία ποδοσφαιριστής της ομάδος «Τρίτων Βόλβης» και θήτευσα ως αντιπρόεδρος των αθλητικών συλλόγων «ΠΑΟΔ» και «Μακεδονικός Νεαπόλεως».

Διετέλεσα αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2014 διετέλεσα γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Έχω συγγράψει ένα βιβλίο με τίτλο «πολιτιkey».

Είμαι παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Ρουμπίνη Παπανικοπούλου, με την οποία έχουμε έναν γιο, τον Γιώργο, με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και μεταπτυχιακό στο International Management που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Συμμετείχα στις προηγούμενες εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνοντας  την πέμπτη θέση.

Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία

Comments are closed