2023- Υποψήφιοι Βουλευτές Μηχανικοί στις Σέρρες

Λεονταρίδης Θεόφιλος, Νέα Δημοκρατία

Γεννήθηκε στα Κάτω Πορόια του νομού Σερρών από αγρότες γονείς. Εκεί τελείωσε το Δημοτικό σχολείο , το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Είναι πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Μηχανικό του Ελληνικού Στρατού. Επαγγελματικά ως Πολιτικός Μηχανικός δραστηριοποιήθηκε στην ακριτική περιοχή της Σιντικής του νομού Σερρών με γραφείο στο Σιδηρόκαστρο.
Από το 1990 ως το 1996 υπηρέτησε ως Πρόεδρος της κοινότητας Κ. Ποροΐων, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών, αναλαμβάνοντας τομείς για την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι παντρεμένος με την Δικηγόρο Σοφία Σάββαρη του Πρωτοδικείου Σερρών, με την οποία έχουν αποκτήσει την κόρη τους Ραφαηλία.
Το 1996 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής του νομού Σερρών. Επανεκλέχθηκε το 2000 πρώτος Βουλευτής του νομού Σερρών. Το 2004 επανεκλέγεται Βουλευτής, αφού οι συμπολίτες του επικύρωσαν την προσφορά και το έργο του. Το 2007 εκλέγεται για τέταρτη φορά Βουλευτής του Ν. Σερρών.
Το 2009 εκλέγεται πρώτος Βουλευτής του νομού Σερρών. Το 2012 εκλέγεται Βουλευτής του Ν. Σερρών στις εκλογές της 6ης Μαΐου και επανεκλέγεται στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Το 2014 αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με αρμοδιότητες φυτικής και ζωικής παραγωγής και ΕΛΓΑ και κατόπιν Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, με αρμοδιότητες την Αποκεντρωμένη διοίκηση, τις περιφέρειες και την μεταρρύθμιση στην Τ.Α.

——————————————————————————————————————–

Σιάννη Κατερίνα, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Μεγάλωσα στην πόλη των Σερρών. Μητέρα μου είναι η φιλόλογος Ευθυμία Τουλή από τη Βαμβακιά και πατέρας μου ο εφοριακός Γιάννης Σιάννης από τον Τράγιλο.
Κατέχω το δίπλωμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Ξάνθης και το δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών “Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς” του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Φοίτησα με υποτροφία Erasmus στο Katholieke Universiteit Leuven του Βελγίου.
Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ξεκίνησε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο Λουξεμβούργο. Συνέχισα δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρείες πληροφορικής ως αναλύτρια δεδομένων.
Πολιτικά έχω μείνει παρούσα στο ΠΑΣΟΚ από φοιτήτρια, όπου ήμουν ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ Ξάνθης και εκπρόσωπος των φοιτητών.
Εκλέχθηκα μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και επιλέχθηκα αναπληρώτρια Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής.

Comments are closed