2023- Υποψήφιοι Βουλευτές Μηχανικοί στην Πέλλα

Δάντση Παρασκευή, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Γεννημένη στα Γιαννιτσά Πέλλας ,εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας μηχανικός στον τόπο καταγωγής της την Άρνισσα Ν. Πέλλας και επίσης ως επιστημονικός συνεργάτης σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Τρίτεκνη μητέρα παντρεμένη με τον Μπερέα Παύλο.
Απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτονικής της Βενετίας στο τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Μεταπτυχιακού Ακουστικού Σχεδιασμού Περιβαλλόντων χώρων και Κτιρίων και του Μεταπτυχιακού Εφαρμοσμένες Αρχαιολογικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Με άριστη γνώση Ιταλικών και Αγγλικών.
Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων  Δημοτικού Σχολείου Άρνισσας , μέλλος του Συλλόγου Προστασίας Λίμνης Βεγορίτιδας στον οποίο διετέλεσε Αντιπρόεδρος για μια θητεία.
Από το 2021 είναι μέλος της Οργάνωσης Μελών του Σύριζα Έδεσσας – Βεγορίτιδας με ενεργό ρόλο στο Συντονιστικό και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέλλας.

——————————————————————————————————————–

Νουσηκύρου Αλκιβιάδης, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Προσωπικά Στοιχεία
Γεννήθηκε στην Έδεσσα με καταγωγή της μητέρας του από την Αλμωπία.  Είναι παντρεμένος με την δασκάλα Έλενα Γεροθανάση. Έχει δύο παιδία. Τη Σοφία και το Γιώργο. Φαρμακοποιοί και οι δύο.

Σπουδές
Είναι κάτοχος τριών πανεπιστημιακών τίτλων:
Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. με Ειδικότητα Τηλεπικοινωνιακού Μηχανικού (1988).
Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1994).
Πτυχιούχος Γεωλόγος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Α.Π.Θ. (1981).

Επαγγελματική Σταδιοδρομία
1977-2017: Τηλεπικοινωνιακός Μηχανικός στον ΟΤΕ.
2017 έως και σήμερα: Εργάζεται  ως στέλεχος τηλεπικοινωνιακών Εταιρειών, παρέχοντας υπηρεσίες στο Τεχνικό Τομέα της τοποθέτησης των οπτικών ινών.  

Δραστηριότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Διετέλεσε δύο θητείες Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας και δύο θητείες Νομαρχιακός Σύμβουλος  Πέλλας με θητεία Αντινομάρχη. 2010-2014, 2019-2023.
Περιφερειακός Σύμβουλος Πέλλας στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αθλητική Δράση
2010-2014: Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πέλλας.

Κοινωνική Δράση
Μέλος του «Συλλόγου Μακεδονομάχων και Απογόνων Αυτών», καταγόμενος από ιστορική οικογένεια Μακεδονομάχων της Έδεσσας.
Ιδρυτής της «Κίνησης Προβληματισμού Πολιτών Ν.Πέλλας» με συμμετοχή επιφανών επιστημόνων της Πέλλας.
Μέλος του ιστορικού Φιλοπροόδου Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος».
Μέλος Αθλητικών Συλλόγων.

——————————————————————————————————————–

Σηφάκης Γιάννης, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1963.
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός από το 1987, αυτοδημιούργητος με μεγάλη προσπάθεια και δυσκολίες, με επαγγελματική απασχόληση τα πρώτα χρόνια μελέτες, κατασκευές ιδιωτικών και δημοσίων έργων και τα τελευταία 17 χρόνια αποκλειστικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ( κυρίως μικρά υδροηλεκτρικά έργα) σε Ελλάδα, Αλβανία και Σερβία. Κάτοικος Αριδαίας Πέλλας και πατέρας δύο παιδιών.
Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών .
Υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας και δημοτικός σύμβουλος.
Διετέλεσε συντονιστής Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας, τον Φεβρουάριο 2013 εκλέχθηκε συντονιστής της Ν.Ε. Πέλλας. Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Πέλλας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ και επανεκλέγεται στις 20 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

——————————————————————————————————————–

Σταμενίτης Διονύσης, Νέα Δημοκρατία

Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1968. Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Γκίκα και είναι πατέρας δύο παιδιών, του Βαγγέλη και της Σοφίας.
Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. και συνέχισε τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανακαίνιση, Επισκευή και Συντήρηση κατασκευών» του ίδιου τμήματος.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου, του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στην «Περιβαλλοντική Πολιτική, Εκπαίδευση και Επικοινωνία».
Από το 1995 είναι μέλος του ΤΕΕ. Από το 1999 ασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού, ως ελεύθερος επαγγελματίας, με ειδίκευση στη Διοίκηση Οικοδομικών Έργων και στη Δομική και Λειτουργική Αποκατάσταση Διατηρητέων Κτιρίων.
 Διετέλεσε μέλος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Αντισεισμικής Μηχανικής και Τεχνικής Σεισμολογίας και της Μόνιμης Επιτροπής Θεμάτων Παραγωγής Ιδιωτικών Έργων και Οικοδομικής Δραστηριότητας του ΤΕΕ.
Το 1983 έγινε μέλος της ΟΝΝΕΔ Γιαννιτσών και το 1986 μέλος της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ. Το 1990 εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου των Πολιτικών Μηχανικών στο ΑΠΘ. Την ίδια χρονιά, εκλέχθηκε και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Νομού Πέλλας και Γραμματέας του Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Γιαννιτσών.
Το 1992 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και διετέλεσε περιφερειάρχης ΟΝΝΕΔ Μακεδονίας Θράκης και μέλος του ΣΓ ΟΝΝΕΔ Θεσ/νίκης.
Το 1995 εκλέχθηκε Πρόεδρος της ΝΕΑΝ.
Το 2010 ορίστηκε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Συνεδρίου της ΝΔ και εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.  Εκλέχτηκε Βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 12 Ιουνίου του 2012 και της 7ης Ιουλίου 2019.
 Κατά την κοινοβουλευτική θητεία 2019-2023 υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ενώ κατά την περίοδο από 17.07.2019 έως 02.10.2020 ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Comments are closed