Εκπαίδευση σε προγράμματα εικονικής πραγματικότητας (και) για μηχανικούς-αρχιτέκτονες

Δύο καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα  με τίτλους “3D-LAB: 3D Γραφικά και η Τέχνη του Animation στη Βιομηχανία του Θεάματος” και “VR-GAMES-LAB: 3D Παιχνίδια Σοβαρού Σκοπού για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση με τη χρήση Εικονικής Πραγματικότητας”, διάρκειας 250 ωρών, θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του FILM-OFFICE της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με το κύρος του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα 3D-LAB και VR-GAMES-LAB, σχεδιάστηκαν υπό τις αρχές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και θα υλοποιηθούν με μεικτό σύστημα (75 ώρες διά ζώσης και 175 ώρες εξ αποστάσεως), από δημιουργούς, ερευνητές και επαγγελματίες στη Βιομηχανια του Θεάματος, με έμφαση στον χώρο των 3D-Γραφικών, 3D-Animation και Visual FX, καθώς και των Serious Games και Virtual Reality. Η επιτυχής ολοκλήρωση των προγραμμάτων οδηγεί σε χορήγηση πιστοποιητικού, με το κύρος του Κ.Δ.Β.Μ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι διά ζώσης συναντήσεις θα πραγματοποιούνται Σάββατο ή Κυριακή.

Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, “τα εκπαιδευτικά προγράμματα 3D-LAB και VR-GAMES-LAB θα βοηθήσουν όλους τους εγγεγραμμένους επαγγελματίες ανεξαρτήτου ηλικίας, στοχεύοντας στον εμπλουτισμό των γνώσεων και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, ώστε να προωθούν και να προσφέρουν με αποτελεσματικότερο, πιο εντυπωσιακό και οικονομικό τρόπο, τις υπηρεσίες στους πελάτες/συνεργάτες τους, εκμεταλλευόμενοι τις καινοτόμες δυνατότητες, που προσφέρουν τα 3D-γραφικά και η εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality). Ενδεικτικά, αναφέρεται η δυνατότητα δημιουργίας προωθητικών-διαφημιστικών video, η παροχή εικονικής εμπειρίας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (για διακόσμηση, μηχανικούς, αρχιτέκτονες), σενάρια εκπαίδευσης προσωπικού σε καθημερινές αλλά και σε δύσκολες ή επικίνδυνες συνθήκες (με χρήση gamification και VR), κ.ά.

Η ημερομηνία έναρξης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η 11η Μαρτίου 2019. Δήλωση συμμετοχής μπορείτε να πραγματοποιήσετε μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ΕΔΩ.

Συνεχή ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα 3D-LAB και VR-GAMES-LAB μπορείτε να έχετε μέσω της σελίδας στο facebook, ΕΔΩ:

Τα στοιχεία του προγράμματος 3D-LAB και την αναλυτική του περιγραφή, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Τα στοιχεία του προγράμματος VR-GAMES-LAB και την αναλυτική του περιγραφή, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Το FILM-OFFICE είναι η νεοσύστατη δομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία αφενός υποστηρίζει και διευκολύνει την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών, αντιμετωπίζοντας τις πολλά γραφειοκρατικά και διαδικαστικά εμπόδια, αφετέρου προβάλει την Κεντρική Μακεδονία με δράσεις και συνέργειες, έχοντας ως στόχο την προσέλκυση μικρών και μεγάλων οπτικοακουστικών παραγωγών. Το FILM-OFFICE στηρίζει ενεργά τα εκπαιδευτικά προγράμματα 3D-LAB και VR-GAMES-LAB, καθώς θα αποδώσουν σημαντικά εφόδια στους συμμετέχοντες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εμπλακούν στη Βιομηχανια του Θεάματος.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα 3D-LAB και VR-GAMES-LAB απευθύνονται σε ερευνητές (υποψήφιους διδάκτορες, μεταδιδακτορικούς) όλων των επιστημονικών πεδίων, σε πτυχιούχους όλων των σχολών Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. (Πολυτεχνικές, Παιδαγωγικές, Θετικών Επιστημών, Πληροφορικής, Καλών Τεχνών, Αρχαιολογίας, Μουσειολογίας, Ιατρικής), εκπαιδευτικούς, αποφοίτους Ι.Ε.Κ. και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανεξαρτήτου ηλικίας, στοχεύοντας στον εμπλουτισμό των γνώσεων και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Comments are closed