Στις 11 Φεβρουαρίου η 16η Τεχνική Ημερίδα ΠΣΥΠΕΝΕΠ στο ΤΕΕ/ΤΚΜ

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και ώρες 11:00-14:00 θα πραγματοποιηθεί η 16η Τεχνική Ημερίδα του ΠΣΥΠΕΝΕΠ με θέμα: «Χρηματοδοτικά προγράμματα  για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και επιχειρήσεων – Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων», στο κτίριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ Μ. Αλεξάνδρου 49.

Επί τάπητος θα τεθεί η ενεργειακή κρίση που καθιστά απαραίτητη την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων σε συνδυασμό με την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για την κάλυψη των υπολειπόμενων αναγκών, που είναι ο πλέον αξιόπιστος τρόπος αντιμετώπισης του δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους αλλά και ο μοναδικός τρόπος θωράκισης των νοικοκυριών και των  επιχειρήσεων απέναντι στην αβεβαιότητα της μεταβολής των τιμών καυσίμων και ενέργειας τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα χρηματοδοτικά προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και επιχειρήσεων που πρόκειται να εκκινήσουν άμεσα, με τί όρους και ποσοστά επιδότησης, καθώς και οι νέες απαιτήσεις ως προς τις μελέτες των μηχανικών. Θα παρουσιαστεί επίσης τι ισχύει στη νομοθεσία σχετικά με την αυτοπαραγωγή ενέργειας αλλά και το πώς γίνεται μια μελέτη διαστασιολόγησης φωτοβολταϊκών συστημάτων σύμφωνα με το σχέδιο της Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-8/2022: «Εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα κτίρια». Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Απαιτείται όμως εγγραφή ΕΔΩ

Πρόγραμμα της ημερίδας και ομιλητές:

Comments are closed