Επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σταϊκούρα στα γραφεία του ΟΣΕΘ

Συνάντηση εργασίας με τη Διοικηση και στελέχη του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σταϊκούρας κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του οργανισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Υφυπουργός Μεταφορών κ. Χ. Αλεξοπούλου και παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν σειρά θεμάτων αρμοδιότητας του ΟΣΕΘ, όπως η σημαντική προσπάθεια που επιτελείται, που μοιάζει με αγώνα δρόμου, ώστε να υπάρχει ενιαίο ηλεκτρονικό εισιτήριο με την έναρξη λειτουργίας του μετρό, ο επικείμενος διεθνής διαγωνισμός του φορέα για το συγκοινωνιακό έργο στην  περιαστική ζώνη Θεσσαλονίκης, οι τερματικοί πολυτροπικοί σταθμοί μετεπιβίβασης Νέας Ελβετίας (προς κατασκευή) και Μίκρας αλλά και η κοινή συνεχιζόμενη προσπάθεια Υπουργείου, ΟΣΕΘ, ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στη βελτίωση της καθημερινότητας και των συγκοινωνιών της πόλης.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αναφέρθηκε στη συνάντηση ήταν ότι μέσα στο έτος 2023 αυξήθηκε πάνω από 100% το πλήθος επικυρώσεων εισιτηρίων της αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης σε σύγκριση με το 2022. Συγκεκριμένα, οι τελικές εκτιμήσεις για το πλήθος επικυρώσεων του 2023 ανέρχονται σε περίπου 9.700.000, έναντι των 4.800.000 το έτος 2022. Επίσης, από τις αρχές Ιανουαρίου 2024 κυκλοφορούν ήδη συνολικά περί τα 480-490 οχήματα από ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ, ενώ ενισχύθηκε το συγκοινωνιακό έργο με τέσσερις παραλλαγές γραμμών για την βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος λόγω κατασκευής του Flyover. “Το έργο και ο στόχος της βιώσιμης κινητικότητας περνά μέσα από τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας στις μετακινήσεις. Αυτό είναι που προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώνουμε, γι’ αυτό οι προτάσεις μας για αύξηση δρομολογίων, βέλτιστη συνθήκη σηματοδότησης, λεωφορειολωρίδες, τερματικούς σταθμούς και δίκαιη πολιτική κομίστρου αποτελούν προμετωπίδα της προσπάθειας του ΟΣΕΘ”, αναφέρθηκε σε κοινή δήλωση του Προέδρου Κ. Γιάννη Καλογερούδη και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕΘ κ. Γιάννη Τόσκα.  

Τέλος, αναφέρθηκε και η εξελισσόμενη προσπάθεια για την αναδιάρθρωση των γραμμών της αστικής συγκοινωνίας που ανέλαβε να προωθήσει ο ΟΣΕΘ, στο πλαίσιο της αυριανής ύπαρξης ενός νέου, ευέλικτου και σύγχρονου ΟΑΣΘ και της αντίστοιχης στήριξης του έργου του από τον ιδιωτικό τομέα.

Αυτοψία της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη

Αυτοψία στο αμαξοστάσιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στη Σταυρούπολη, όπου πρόκειται να εγκατασταθούν οι υποδομές για τους σταθμούς φόρτισης των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, πραγματοποίησε τη Δευτέρα η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στο σημείο θα τοποθετηθούν 55 ειδικοί φορτιστές για τα 110 αντιρρυπαντικής τεχνολογίας λεωφορεία, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος του ερχόμενου Απριλίου.

Ήδη ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ολοκληρώσει τις εργασίες, ώστε να υπάρχει επαρκής ηλεκτροδότηση στο αμαξοστάσιο, ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου που θα εκτελέσει το έργο.
Την κ. Αλεξοπούλου συνόδευσαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ κ. Κώστας Ταγγίρης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Οργανισμού.

Comments are closed