40 χρόνια μετά τον σεισμό του 1978…στην Πολυτεχνική του ΑΠΘ

Εκδήλωση αφιερωμένη στη συμπλήρωση 40 ετών από το σεισμό του 1978 στη Θεσσαλονίκη, η οποία συμπτωματικά διεξάγεται στον απόηχο της πρόσφατης σημαντικής σεισμικής διέγερσης στην περιοχή του Ιουνίου, οργανώνει η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΚΜ και τον Σύλλογο Αποφοίτων της σχολής.

Η εκδήλωση με θέμα «40 χρόνια μετά… Μάθαμε να ζούμε με τους σεισμούς;» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο «Παναγής Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η καθηγήτρια ΤΠΜ κ. Ασημίνα Αθανατοπούλου-Κυριακού, ενώ στην επιτροπή μετέχουν επίσης ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Πάρις Μπίλλιας, οι καθηγητές ΤΠΜ κ. Χρήστος Αναγνωστόπουλος και κ. Παναγιώτης Πρίνος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Π.Σ. δ.καθηγητής ΤΜΜ κ. Ιωάννης Τσιάφης και η Γραμματέας της Κοσμητείας Π.Σ. κ. Χρυσάνθη Καπράγκου.

Στους ομιλητές, που θα αναφερθούν στην εμπειρία του σεισμού του 1978 και στο πως αυτή επηρέασε την εξέλιξη της σεισμολογίας και της αντισεισμικής πολιτικής στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ κ. Γιώργος Πενέλης, ο πολιτικός μηχανικός της ΥΑΣΒΕ κ. Ηλίας Βαφειάδης, η αναπληρώτρια καθηγήτρια ΤΑΜ και Διευθύντρια Προστασίας Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων Πολιτισμού κ. Μαρία Αρακαδάκη, ο ομότιμος καθηγητής ΤΠΜ του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Δουδούμης, ο δ. καθηγητής ΤΠΜ του ΑΠΘ κ. Κυριαζής Πιτιλάκης, ο Αρχιτέκτων Μηχανικός και μέλος Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Παναγιώτης Σκαρλάτος, ο Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Διευθυντής Ερευνών ΙΤΣΑΚ-ΟΑΣΠ κ. Βασίλης Λεκίδης και ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τα θέματα που θα αναπτύξουν οι εισηγητές ΕΔΩ.

Comments are closed