Ζητούνται εθελοντές για την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης


Μετά από δέκα χρόνια, πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, εκθέσεις διεθνούς κύρους και κάλυψης, συνεργασίες με επιμελητές και εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπράξεις με φορείς, παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και χιλιάδες επισκεπτών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάζει ήδη την έκτη σε σειρά Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με γενικό τίτλο «Φαντασιακές Εστίες» και ημερομηνία έναρξης την 30η Σεπτεμβρίου 2017.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση ανοίγει έναν καινούργιο κύκλο λειτουργίας με νέα δομή, επικαιροποιημένους στόχους, και έμφαση στο συμμετοχικό επιμελητικό σχήμα θέτει στον πυρήνα του σκεπτικού της έκτης διοργάνωσης το Σπίτι, ως φαντασιακή σύλληψη και κατασκευή.

Το κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα πλαισιωθεί από πλήθος δράσεων, παράλληλο εκθεσιακό πρόγραμμα, σχεδιασμό και εφαρμογή ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε παιδιά και ενήλικες, εξωτερικές συμπαραγωγές, ειδική ιστοσελίδα και εκδόσεις.

Με την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στοχεύει στην δημιουργία Προγράμματος Εθελοντών, οι οποίοι με την συμβολή τους θα προσφέρουν έργο για την ομαλή διεξαγωγή της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και θα αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία από τη συμμετοχή τους σε μία διεθνή εικαστική διοργάνωση.

Η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και φοιτήτριες που οι σπουδές τους έχουν συνάφεια με τη σύγχρονη τέχνη (Σχολές Καλών Τεχνών, Φιλοσοφικής, Αρχιτεκτονικής), χωρίς να αποκλείει άλλους ενδιαφερόμενους.

Η διάρκεια του Προγράμματος Εθελοντισμού είναι από τις 20 Αυγούστου 2017 έως τις 24 Ιανουαρίου 2018. Η ελάχιστη διάρκεια συμμετοχής κάθε εθελοντή στο πρόγραμμα ορίζεται συνολικά στις 150 ώρες, με δυνατότητα ευελιξίας στην κατανομή του χρόνου.

Τα προνόμια των επιλεχθέντων εθελοντών που θα προσφέρονται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα είναι:

  • Βεβαίωση εθελοντικής συμμετοχής στην 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, μετά το πέρας της διοργάνωσης.
  • Κατάλογος έκθεσης.
  • Τσάντα διοργάνωσης.
  • ∆ωρεάν είσοδο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου στη Μονή Λαζαριστών, αλλά και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β1 στο Λιμάνι έως και τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Υπεύθυνη επικοινωνίας για το Πρόγραμμα Εθελοντισμού 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης είναι η κυρία Χριστίνα Πλευρίτου (τηλέφωνο επικοινωνίας για οποιαδήποτε διευκρίνιση 2310589141).

Παρακαλώ, συμπληρώστε την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού και αποστείλετέ την ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
info@greekstatemuseum.com εώς και την 12η Ιουνίου 2017 και ώρα 12:00μμ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Εθελοντών για την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης 

Φόρμα συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελοντισμού

Comments are closed