Αυτές οι πόλεις είναι οι καλύτερες οικοδέσποινες για τους τουρίστες

Πηγή φωτογραφίας: www.pixabay.com

Στην πρώτη θέση της λίστας με τις καλύτερες οικοδέσποινες και τις πιο φιλόξενες πόλεις ανά τον κόσμο κατατάσσεται η Σιγκαπούρη, σύμφωνα με έρευνα του σάιτ διακοπών Travelbird, που αξιολόγησε τις 500 μεγαλύτερες πόλεις/αγορές για τον τουρισμό, με βάση παράγοντες όπως: πώς σε “καλωσορίζει” το λιμάνι εισόδου στην πόλη; Πόσο ασφαλής είναι; Πόσο ανοιχτή στους τουρίστες; Πόσο καλός είναι ο χειρισμός της αγγλικής γλώσσας, ώστε να μπορούν οι ξένοι επισκέπτες να συνεννοηθούν με τον τοπικό πληθυσμό;

Η Travelbird  συνδύασε τα στοιχεία που συγκέντρωσε από ερωτήσεις που ετέθησαν σε 15.000 δημοσιογράφους ταξιδίων και τουρισμού, ενώ πέρασε αυτά τα στοιχεία και από ένα “φίλτρο” που καταμετρά κατά πόσο ο αριθμός των επισκεπτών μιας πόλης είναι τόσο μεγάλος (“overtourism”), ώστε παύει να είναι τόσο “φιλική”.

Οπως διευκρινίζεται, το φίλτρο αυτό είναι σημαντικό, γιατί αν μια πόλη ξεπερνά τη δυναμικότητά της σε υποδοχή τουριστών, τότε ανακύπτουν  ζητήματα όπως η κοσμοσυρροή, οι μεγάλες ουρές αναμονής, ακόμη και η άνοδος του κόστους ζωής. Ολα αυτά επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα των ντόπιων. Και άρα επιδρούν αρνητικά και στο πόσο “welcoming” είναι αυτοί απέναντι στους τουρίστες.

Η Σιγκαπούρη εξασφάλισε την πρώτη θέση χάρη στο πολύ ποιοτικό “καλώς όρισες” για τους τουρίστες στα σημεία εισόδου της πόλης, χάρη στην καθαριότητά της, την πολυπολιτισμική της γοητεία και την οδική σήμανση στα αγγλικά, που βοηθά τους τουρίστες να κινηθούν εύκολα στην πόλη.

Η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι τα πήγαν επίσης πολύ καλά εξασφαλίζοντας τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ ακολούθησαν το Σαν Φρανσίσκο και το Ρότερνταμ. Δείτε παρακάτω την κατάταξη των 10 πρώτων, αλλά και τη βαθμολογία τους με άριστα το 10.

Σιγκαπούρη – 8.22

Στοκχόλμη– 8.02

Ελσίνκι – 8.01

Σαν Φρανσίσκο– 8.0

Ρότερνταμ – 7.98

Λισαβόνα – 7.9

Τόκιο – 7.89

Όσλο – 7.88

Ζυρίχη – 7.84

Ορλάντο – 7.81


Πληροφορίες από τον independent

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο ΕΔΩ

Comments are closed