Αυτά τα βιβλία πρέπει να διαβάσει κάθε επιχειρηματίας (ή υποψήφιος entrepreneur)

Θα περίμενε κάποιος ότι ένας επιχειρηματίας δεν διαθέτει ελεύθερο χρόνο για διάβασμα. Κι όμως, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες είναι δεινοί αναγνώστες. Για παράδειγμα, ο Bill Gates έχει γίνει γνωστό ότι διαβάζει 50 βιβλία τον χρόνο, δηλαδή περίπου ένα την εβδομάδα, ενώ ο δισεκατομμυριούχος David Rubenstein διαβάζει έξι βιβλία την εβδομάδα και οκτώ εφημερίδες την ημέρα!

Για όσους είναι επιχειρηματίες και…θέλουν να γίνουν εκατομμυριούχοι, αλλά δεν έχουν τόσο χρόνο,  το entrepreneur έκανε μια λίστα από βιβλία που οποιοσδήποτε με τέτοιες φιλοδοξίες θα βρει χρήσιμα (αγγλική γλώσσα).

1. “The Power of Broke” του Daymond John

Το βιβλίο «The Power of Broke» απευθύνεται σε όσους κι όσες θέλουν να καταρρίψουν τις δικαιολογίες ότι κάτι τους/τις κρατάει πίσω, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να διεκδικήσουν την επιτυχία. Ο συγγραφέας του βιβλίου (και κριτής στο Shark Tank) έχτισε τη δική του αυτοκρατορία μόδας ράβοντας τα πρώτα ρούχα στο σπίτι του και σχεδόν χωρίς καθόλου χρήματα. Στο βιβλίο εξηγεί πώς έφτασε από το «άφραγκος» στο εκατομμυριούχος, επικαλούμενος παραδείγματα και άλλων ανθρώπων που πέτυχαν το ίδιο.

2. “Grit: The Power of Passion and Perseverance” της Angela Duckworth

Η συγγραφέας του βιβλίου Grit είναι κόρη επιστημόνων, που συχνά της έλεγαν ότι η ίδια δυστυχώς δεν είναι ιδιοφυία. Στο βιβλίο της δείχνει πώς καθημερινοί άνθρωποι τα κατάφεραν να πετύχουν μέσα από το πάθος και την επιμονή, ακόμη και αν δεν ήταν ιδιοφυίες ή ταλέντα «πρώτης γραμμής».

3. “The End of Jobs: Money, Meaning and Freedom Without the 9-to-5”, Taylor Pearson

Οι επιχειρηματίες έχουν απαλλαγεί από το δεσμευτικό ωράριο 9.00-17.00 και βουτάνε «με το κεφάλι» σε μια πραγματικότητα όπου οι ίδιοι ορίζουν το ωράριό τους, ακόμη και τον τόπο εργασίας τους. Το The End of Jobs επικεντρώνεται στο πώς οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία και την παγκοσμιοποίηση αυξάνουν τις πιθανότητες για πλούτο, ελευθερία και αίσθηση σκοπού στη ζωή. Και αναπτύσσει το θέμα στοιχειοθετώντας το με ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

Άρθρο με πληροφορίες από το entrepreneur

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο και δείτε και τα επτά προτεινόμενα βιβλία ΕΔΩ

Comments are closed