Διάσημοι Βρετανοί αρχιτέκτονες κατά των πολιτικών που συνοδεύουν το BREXIΤ

Πηγή φωτογραφίας: Ilovetheeu

To Brexit και την πολιτική τής κυβέρνησής τους απέναντι σε πολίτες προερχόμενους από κράτη-μέλη της ΕΕ, καυτηριάζουν διάσημοι Βρετανοί αρχιτέκτονες, με κοινή επιστολή τους προς τον κυριακάτικο Guardian της περασμένης εβδομάδας. Μεταξύ άλλων, την επιστολή υπογράφουν ο Richard Rogers, αρχιτέκτονας του Millennium Dοm, ο David Chipperfield, την υπογραφή του οποίου φέρουν μερικά από τα πιο γνωστά μουσεία του Ηνωμένου Βασιλείου και οι Michael και Patty Hopkins, αρχιτέκτονες του Glyndebourne Οpera Ηouse και του Portcullis House στο Γουέστμίνιστερ.

Παρότι είμαστε ανήσυχοι για το μέλλον γενικά, μας απασχολεί ιδιαίτερα η συμπεριφορά της κυβέρνησής μας απέναντι σε πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ. Επωφεληθήκαμε εξαιρετικά από τη μεταφορά γνώσης και την επιρροή των πολιτών της ΕΕ, που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπρόσθετα, επωφεληθήκαμε από τη δυνατότητα που είχαμε ως άτομα αλλά και ώς εταιρείες, να ανταλλάξουμε υπηρεσίες και γνώση με τους Ευρωπαίους γείτονές μας, κάτι που δημιούργησε καλύτερη κατανόηση μεταξύ των λαών. Υπό αυτό το περιεχόμενο, είμαστε συγκλονισμένοι από το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας χρησιμοποιεί αυτούς που είχαν αξιοσημείωτη προσωπική κα επαγγελματική δέσμευση σε αυτή τη χώρα, και που εμπλουτίζουν την κουλτούρα της, ώς διαπραγματευτικό μέσο”, γράφουν.

Το αρχιτεκτονικό επάγγελμα στη Βρετανία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους πολίτες άλλων κρατών μελών. Σύμφωνα με έρευνα του Dezeen, που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος, το 33% του εργατικού δυναμικού στα (αρχιτεκτονικά) γραφεία του Λονδίνου προέρχεται από κοινοτικές χώρες, ενώ σε κάποιες ειδικότητες το ποσοστό ξεπερνά το 80%.

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι περίπου 1 εκατ. πολίτες κρατών-μελών, που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούσαν να απελαθούν μετά το Brexit.

Άρθρο με πληροφορίες από το nextcity.org

Διαβάστε (πολύ) περισσότερα ΕΔΩ

Comments are closed