Επιβολή τελών με στόχο τη διασφάλιση πιο προσιτής κατοικίας εξετάζουν οι αρχές στη Γιούτα των ΗΠΑ

Πηγή φωτογραφίας: pixabay.com

Ακόμη και την οδό της επιβολής …τελών εξετάζει η νομοθετική εξουσία στη Γιούτα στις ΗΠΑ, προκειμένου να ξεκινήσει η δημιουργία ζωνών κατοικίας με προσιτό κόστος για οικογένειες, καθώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πολιτεία με την ανυπαρξία σπιτιών για “κοινούς θνητούς” ολοένα επιδεινώνεται. Η επιβολή ειδικών τελών σε όσες πόλεις δεν προσφέρουν επαρκή αριθμό σπιτιών σε προσιτές τιμές περιλαμβάνεται μεταξύ των ιδεών που διερευνώνται σήμερα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, όπως γράφει η “Salt Lake Tribune”.

Σύμφωνα με τους εκτελούντες το νομοθετικό έργο, όταν υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να “σηκώσουν” το κόστος ενός σπιτιού, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος της αστεγίας και μαζί του η ανάγκη για κοινωνική πρόνοια από πλευράς δημόσιων και μη κυβερνητικών οργανισμών.

Λίγες πόλεις στην Πολιτεία της Γιούτα έχουν προσιτές τιμές κατοικίες για όσους διαθέτουν ατομικό εισόδημα μικρότερο των 53.000 δολαρίων. Κι όπου “προσιτές τιμές” βλέπε κόστος κατοικίας που δεν υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος ενός ατόμου.

Η Πολιτεία υπολογίζεται ότι χρειάζεται πάνω από 38.000 μονάδες κατοικίας, με κόστος χαμηλότερο του 30% του μέσου (median) εισοδήματος. Μόλις τέσσερις πόλεις στη Salt Lake County — το Salt Lake City, το South Salt Lake, το West Valley City και η Alta — δείχνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα από άποψη προσφοράς προσιτής οικονομικά κατοικίας. Συνολικά στην Πολιτεία, “προσιτές” θεωρούνται οι τιμές για μόλις το 8,6% των μονάδων κατοικίας.

Κατά τον Lincoln Shurtz, λομπίστα στην Utah Association of Counties, “καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το τέλος θα πρέπει να συλλέγεται τόσο από τις πόλεις, όσο και από τις κομητείες. Το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο θα συλλέγεται αυτό το τέλος”.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Comments are closed