‘Ερευνα για την εξ αποστάσεως εργασία στις ΗΠΑ

Πηγή φωτογραφίας: Pexels.com

Σκέφτεστε να δουλέψετε εξ αποστάσεως; Στις ΗΠΑ ίσως; Το να δουλεύεις από μακριά σίγουρα δεν σημαίνει ότι «δημιουργείς» βλέποντας Netflix και φορώντας πιτζάμες. Πρόσφατη έρευνα έδειξε άλλωστε ότι οι εξ αποστάσεως εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί από όσους πηγαίνουν στο γραφείο κάθε μέρα. Ας δούμε τι ισχύει στις ΗΠΑ, έτσι για να πάρουμε και μερικές ιδέες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα (Gallup survey), το 43% των εργαζόμενων Αμερικανών δαπανούν στην εξ αποστάσεως εργασία τους έστω και λίγο χρόνο την εβδομάδα. Από αυτούς, το 34% δουλεύει εκτός γραφείου τέσσερις ή πέντε ημέρες την εβδομάδα. Κι αυτός ο χρόνος είναι αυξημένος κατά 11%, σε σχέση με το 2012.

Η δουλειά «από το σπίτι» δεν ωφελεί μόνο τους εργαζόμενους –των οποίων αυξάνει την παραγωγικότητα και το αίσθημα ευτυχίας- αλλά και τους εργοδότες, αφού τους διασφαλίζει μειωμένα επιχειρηματικά κόστη και πιο ταχείες και αποδοτικές διαδικασίες πρόσληψης (οι εταιρείες που προσλαμβάνουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως εργαζόμενους, χρειάζονται 33% λιγότερο χρόνο για να βρουν εργαζόμενους).

Σε κάποιους κλάδους, οι εξ αποστάσεως εργασία φαίνεται ότι ταιριάζει περισσότερο από άλλους. Σύμφωνα με έρευνα (The State of Remote Work 2017), συγκρινόμενος με κλάδους όπως το μάρκετινγκ, η μηχανική, το ΙΤ, ακόμη και η εξυπηρέτηση πελατών, ο τομέας των πωλήσεων προσλαμβάνει «remote employees» έως και  66% συχνότερα από τον μέσο όρο.

Οσοι σκέφτονται να εργαστούν από το σπίτι ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουν ότι ευκολότερα θα βρουν μια θέση σε μικρή εταιρεία, από ό,τι σε κάποια μεγάλη (οι μικρές είναι δύο φορές πιθανότερο να προσλάβουν εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης, που δουλεύει από το σπίτι).

Άρθρο με πληροφορίες από το entrepreneur

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Comments are closed