Πόσο ενδιαφέρει τους χρήστες του Διαδικτύου η Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι (COD 21) ή η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη; Κατά τα φαινόμενα λίγο… Σύμφωνα με το Forbes και βάσει των στατιστικών αναζήτησης της Google, ο παγκόσμιος καταιγισμός ειδήσεων γύρω από το θέμα αποτυγχάνει εσχάτως να ανάψει τη σπίθα του ενδιαφέροντος σε σχέση με την αύξηση τής θερμοκρασίας του πλανήτη.
Σύμφωνα με το Forbes, με βάση τις αναζητήσεις, το ενδιαφέρον του κοινού για τον όρο ‘global warming” (αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας) μειώθηκε σημαντικά στα μέσα του 2010. Μέχρι τα μέσα του 2013 έπεσε εξίσου με το ενδιαφέρον για τον όρο ‘κλιματική αλλαγή”. Συνολικά εκτιμάται ότι υπήρξε μείωση κατά δέκα φορές στο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για σχετικά θέματα…
Οι αναζητήσεις για την κλιματική αλλαγή είχαν αυξηθεί μεταξύ 2006 και 2010 αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν παραμείνει στάσιμες στα επίπεδα των αρχών του 2005. Με απλά λόγια, το κοινό απλά δεν ψάχνει πια όσο παλιά πληροφορίες για το θέμα στο Διαδίκτυο. Τι σημαίνει αυτό; Είτε ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον είτε ότι αισθάνονται πως γνωρίζουν ήδη οτιδήποτε χρειάζεται να μάθουν.
Η ίδια πτώση είναι εμφανής και στις αναζητήσεις στα Google News (και όχι μόνο συνολικά στο web), κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος δεν διψάει για τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με το θέμα… Παρότι το ενδιαφέρον του κοινού μειώνεται ωστόσο, τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ δεν ακολουθούν αντίστοιχη πορεία… (Διαβάστε περισσότερα για αυτό το τελευταίο ΕΔΩ.
Κατά το Forbes, η τάση αυτή διαφοροποιείται μόνο σε λίγες περιοχές του κόσμου, όπως σε μεγάλα φτωχά νησιωτικά κράτη και σε κάποιες χώρες του τρίτου κόσμου, που κατακλύζονται από μαύρες προβλέψεις για άμεση περιβαλλοντική καταστροφή και “βομβαρδίζονται” από “κενές” υποσχέσεις για κεφάλαια περί καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. Σε αυτές τις περιοχές, εξακολουθεί να υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή. Λογικό…
Κατά τη Google όλα αυτά δείχνουν ότι και το ενδιαφέρον για τη διάσκεψη των Παρισίων θα είναι μάλλον υποτονικό…
Άρθρο με πληροφορίες από το http://wattsupwiththat.com/
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο ΕΔΩ (στην αγγλική γλώσσα)