Στις 23-25 Φεβρουαρίου το JobFestival

Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το #JobFestival 2018, που διοργανώνει το Skywalker.gr, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.

Πρόκειται για ένα διήμερο φεστιβάλ με επίκεντρο την ενίσχυση της εργασίας που απευθύνεται σε άνεργους, έχοντες εργασία και φοιτητές. Θα πραγματοποιηθεί και τις δύο ημέρες κατά τις ώρες 10:00- 18:00.

Ενδεικτικές δράσεις που απαρτίζουν την εκδήλωση είναι οι προγραμματισμένες συνεντεύξεις επιλογής προσωπικού, η γνωριμία εταιριών με υποψήφιους εργαζομένους, η πληθώρα workshop, η διόρθωση βιογραφικών, η επαγγελματική φωτογράφιση και άλλες παράλληλες δράσεις.
Οι δράσεις που απαρτίζουν το φεστιβάλ είναι:

  • Προγραμματισμένες συνεντεύξεις εργασίας με εταιρίες που αναζητούν προσωπικό
  • Φυσική συνάντηση και γνωριμία με κορυφαίες εταιρίες από διάφορους κλάδους
  • Workshop για την ενημέρωση και τον συντονισμό των υποψηφίων με τη σύγχρονη αγορά εργασίας
  • Βελτιστοποίηση των βιογραφικών των υποψηφίων από εξειδικευμένους συμβούλους
  • Επαγγελματική φωτογράφιση για το βιογραφικό και το LinkedIn προφίλ
  • Προσωπικό coaching, συμβουλές dress code, παιχνίδια επαγγελματικών δεξιοτήτων και video pitching

Συγκεκριμένα οι εταιρίες θα διενεργούν προγραμματισμένες συνεντεύξεις με υποψηφίους που θα έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους έχοντας αποστείλει το βιογραφικό τους μέσω του jobfestival.gr.
Όσοι δεν πρόλαβαν τη σχετική προθεσμία (28/1/2018) θα έχουν στον εκθεσιακό χώρο τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή και να συνομιλήσουν με εταιρίες που αναζητούν προσωπικό, καθώς και να τους καταθέσουν το βιογραφικό τους.

Έχει προγραμματιστεί επίσης πληθώρα workshop, τα οποία φέτος είναι περισσότερα από την περασμένη χρονιά, και απευθύνονται σε αναζητούντες και ήδη έχοντες εργασία. Οι τέσσερις θεματικές ενότητες τους σχετίζονται με την αναζήτηση εργασίας και την απόκτηση σημαντικών επαγγελματικών δεξιοτήτων, οι δε ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να κάνουν προεγγραφή στη σελίδα του φεστιβάλ.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Επίσης οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε παράλληλες υποστηρικτικές δράσεις, όπως το Check your CV, το Dress Code, το Photo Pro, το Game You Up, το Coach for You και το 20” VideoPitch, μέσα από τις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν καίρια το επαγγελματικό τους προφίλ.

Comments are closed