Οι σημερινοί 30άρηδες στις ΗΠΑ κερδίζουν λιγότερα από τους γονείς τους στην ηλικία τους. Αλλά αυτό δεν είναι κακό

Πηγή φωτογραφίας: YEC2012

Στο τέλος του προηγούμενου έτους, η Wall Street Journal δημοσίευσε τα ευρήματα μελέτης των πανεπιστημίων του Χάρβαρντ, του Στάνφορντ και της Καλιφόρνιας. Με βάση τα ευρήματα εκείνης της μελέτης, ενώ το 1970 το 92% των τριαντάρηδων Αμερικανών ξεπερνούσαν σε αποδοχές τους γονείς τους, όταν εκείνοι ήταν στην ηλικία τους, το αντίστοιχο ποσοστό είναι σήμερα 51%.

Παρότι θα ήταν εύκολο να ερμηνεύσει κάποιος αυτά τα στατιστικά σαν μελανό σημείο, στην πραγματικότητα ίσως αποδεικνύουν ότι η γενιά Υ εξακολουθεί να οδεύει στη …μοίρα της. Στο να γίνει δηλαδή η γενιά με τη μεγαλύτερη κλίση στην επιχειρηματικότητα, που έχει υπάρξει διαχρονικά (και η επιχειρηματικότητα συχνά-πυκνά αργεί να αποδώσει εισόδημα, εξού και η υστέρηση των 30αρηδων σε σχέση με τους γονείς τους, όταν ήταν στην ηλικία τους).

Η παγκόσμια μελέτη επιχειρηματικότητας της GoDaddy για το 2016 έδειξε ότι το 62% των millennials ανά τον κόσμο σκοπεύουν να ιδρύσουν μια επιχείρηση έως το 2026.

Όλες οι γενιές πριν από αυτή στόχευαν στην ελευθερία: τη δυνατότητα να δουλεύουν για όποιον ήθελαν, να ταξιδεύουν και να ενσωματώνουν την προσωπική τους ζωή στην επαγγελματική και vice versa, αντί να είναι κολλημένοι σε ένα γραφείο από τις 9 ως τις 5. Αυτή η γενιά όμως, βρίσκεται εγγύτερα από κάθε προηγούμενη στο να πετύχει τον στόχο, υποβοηθούμενη και από την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Άρθρο με πληροφορίες από το entrepreneur

Περισσότερα στατιστικά αλλά και απόψεις ΕΔΩ

Comments are closed