Αυτές είναι οι νέες τάσεις στον σχεδιασμό προϊόντων, που οι μηχανικοί πρέπει να έχουν κατά νου το 2018

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay.com

Ο τρόπος με τον οποίο οι κατασκευαστές διαχειρίζονται την πληροφορία σε όλο τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία λίγα χρόνια. Η ύπαρξη του Ιντερνετ των Πραγμάτων (IoT) έχει βοηθήσει στην επιτάχυνση της καινοτομίας στη διαδικασία σχεδιασμού, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να λαμβάνουν πληροφορίες για τη “συμπεριφορά” ενός προϊόντος “στο πεδίο” και σε χρήση, κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωσή τους στο μέλλον. Με άλλα λόγια, προκειμένου να πετύχουν, εταιρίες και οργανισμοί πρέπει να αγκαλιάσουν τις νέες τεχνολογίες και δυνατότητες. Κατά τον David Grammer, senior αντιπρόεδρο της PTC UK, υπάρχουν νέες τάσεις, που οι μηχανικοί θα πρέπει να έχουν κατά νου το 2018. Εμείς σταχυολογήσαμε κάποιες από αυτές, που είναι οι εξής:

– Επαυξημένη πραγματικότητα στην ενδοεταιρική αξιολόγηση προϊόντων
Καθώς οι εταιρείες γίνονται παγκόσμιες και τα προϊόντα φτάνουν παντού, είναι μερικές φορές δύσκολο να “πείσεις’ άπαντες να συμμετάσχουν εγκαίρως στην αξιολόγηση του σχεδιασμού ενός προϊόντος, να μαζέψεις την πληροφορία που χρειάζεται για τα reviews και να έχεις έτσι ανατροφοδότηση (feedback) για μελλοντική δράση. Η χρήση της επαυξημένης πραγματικότητα όμως, δίνει στα μέλη της ομάδας τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με το προϊόν από όπου και αν βρίσκονται.

– Το IoT “μεταμορφώνει” τις πρακτικές σχεδιασμού
Η αγορά ζητά εναγωνίως έξυπνα και διασυνδεμένα προϊόντα. Προκειμένου να ικανοποιήσουν επαρκώς τις ανάγκες και τις προσδοκίες των καταναλωτών, οι κατασκευαστές χρειάζεται να τροποποιήσουν τη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντος, προκειμένου να λαμβάνουν δεδομένα από τη συμπεριφορά των προϊόντων “στο πεδίο”. Το να υπάρχουν οι πληροφορίες του προϊόντος σε ένα σχέδιο CAD δεν είναι πλέον αρκετό, ενώ αντίθετα, η ύπαρξη συστήματος Διαχείρισης Κύκλου Ζωής Προϊόντος (PLM) προσφέρει ισχυρό θεμέλιο για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του IoT.

Άρθρο με πληροφορίες από το .siliconrepublic.com

Διαβάστε όλες τις τάσεις ΕΔΩ

Comments are closed