Μέχρι 1/11 παρατείνονται οι αιτήσεις για τα δωρεάν μαθήματα επιχειρηματικότητας στο VentureGarden

Την ευκαιρία να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους προσφέρει σε υποψήφιους επιχειρηματίες, για όγδοη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα VentureGarden  το οποίο υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το School of Business του ACT (μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια) και στην Αθήνα από το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece με τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI).

Οι υποβολές για τον όγδοο κύκλο του εντατικού προγράμματος μαθημάτων θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του επίσημου ιστότοπου www.venturegarden.gr και θα διαρκέσουν μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2017. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχειρηματική πραγματικότητα. Το VentureGarden αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας και να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες του χώρου. Περιλαμβάνει 10 μαθήματα, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα, καθώς και ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης (mentoring), διάρκειας 10 μηνών, που θα βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα. Επιπλέον, όσα άτομα ή ομάδες επιλεγούν για να παρακολουθήσουν το VentureGarden στη Θεσσαλονίκη θα έχουν πρόσβαση σε προγράμματα του Κέντρου Επιχειρηματικότητας (Entrepreneurship Hub) του ACT που θα περιλαμβάνουν:

  • Δικτύωση με επενδυτές, φορείς και επιχειρήσεις για την ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικής ιδέας
  • Συμμετοχή σε pitching events
  • Δυνατότητα για εγκατάσταση σε θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων
  • Συμμετοχή σε επιχειρηματικούς διαγωνισμούς με χρηματικά έπαθλα
  • Ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ, και άλλα εργαλεία όπως μικροπιστώσεις

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 13 Νοεμβρίου 2017 και είναι στα ελληνικά. Θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του ACT στη Θεσσαλονίκη, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις  6μ.μ. ως τις 9μ.μ., για την περίοδο 13/11/2017 ως 13/12/2017, αφού  προηγηθεί η φάση αξιολόγησης και επιλογής των τελικών συμμετεχόντων.

Στους επτά προηγούμενους κύκλους του VentureGarden υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.700 αιτήσεις συμμετοχής, 605 άτομα επελέγησαν και παρακολούθησαν το πρόγραμμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 196 καθηγητές και μέντορες  παρέδωσαν 558 ώρες μαθημάτων, και περισσότερες από 870 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το www.venturegarden.gr.

Comments are closed