Placemaking Week Europe στη Βαλένθια

Η ετήσια συνάντηση “Placemaking Week Europe” θα πραγματοποιηθεί φέτος 12 – 15 Ιουνίου 2019 στην πόλη της Βαλένθια στην Ισπανία, σε συνδιοργάνωση των European Placemaking  Network, La Marinade València, the Placemaking Leadership Council, the Creative Bureaucracy Festival και STIPO.

Στη συνάντηση  θα αποτυπωθούν οι τρέχουσες, συναφείς προκλήσεις και εξελίξεις που αφορούν στο placemaking, μέσω διαδραστικών συζητήσεων, συμμετοχικών εργαστηρίων και επιτόπιων διερευνητικών εξορμήσεων. Οι οικοδεσπότες σας προσκαλούν να συμμετέχετε ενεργά σε αυτό το φεστιβάλ συν-δημιουργίας. Μπορείτε τώρα να κάνετε κράτηση του εισιτηρίου σας  ΕΔΩ .

Η θεματικές για τη φετινή συνάντηση είναι:

  • Placemaking for innovation (Placemaking της καινοτομίας),
  • CreativeBureaucracy (Δημιουργική γραφειοκρατία),
  • Boosting the impact of placemaking (Ενισχύοντας τον αντίκτυπο του placemaking),
  • Future-proof cities through placemaking (Πόλεις που ανταποκρίνονται στο μέλλον μέσω placemaking),
  • Waterfrontcities (Αστικά παραλιακά μέτωπα).

Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες, ερευνητές, ομάδες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, αναπτυξιακές εταιρείες, επενδυτές, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, και φυσικά σε όλους τους πολίτες και συλλογικότητες που δρουν ενεργά στις κοινότητές τους για τον αστικό χώρο.

Στο πλαίσιο του PlacemakingWeekEurope, θα συναντηθούν ακτιβιστές,  επαγγελματίες και θεωρητικοί για να μοιραστούν τις ιστορίες, τη δουλειά και τις καινοτομίες τους που κάνουν το placemaking ένα από τα πιο κρίσιμα κινήματα για τη βελτίωση της πόλης του σήμερα.

Το placemaking είναι μία αναγνωρισμένη συμμετοχική διαδικασία με έμφαση στα στοιχεία της ταυτότητας του τόπου και της κοινότητας, με σκοπό τη βελτίωση του δημόσιου και ανοιχτού χώρου, των δρόμων, των κτιρίων και της πόλης συνολικά, όπως αυτή οδηγείται από δυναμικές ομάδες ενδιαφερόμενων της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με συλλογικές και συμμετοχικές διαδικασίες από την απόφαση και το σχεδιασμό μέχρι και την υλοποίηση και διαχείριση του τόπου, καθώς και δημιουργικά μέσα οδηγούμαστε σε ένα βιώσιμο αποτέλεσμα, που αφορά σε τόπους ελκυστικούς, ασφαλείς και προσβάσιμους σε όλους. Για να αυξήσουμε τον αντίκτυπο του κινήματος με την εβδομάδα Placemaking, στοχεύουμε τώρα να προχωρήσουμε ​​από το “τι” στο “πώς” και να ανταλλάξουμε επιτυχημένες στρατηγικές, εργαλεία, πρακτικές και διδάγματα.

Η πόλη της Βαλένθια θα φιλοξενήσει φέτος την Ευρωπαϊκή εβδομάδα Placemaking, καθώς έχει αγκαλιάσει την προσέγγιση με πολλούς τρόπους. Είναι γνωστή για την πρόσφατη μετατροπή της κοίτης του ποταμού Turia σε γραμμικό πάρκο εννέα χιλιομέτρων καθώς και τις όμορφες πλατείες, τους ζωντανούς από κόσμο δρόμους και τις αγορές της, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την πλούσια ιστορία της πόλης. Η MarinadeValència θα είναι ο κύριος κόμβος της συνάντησης, μιας που το λιμάνι αποτελεί έναν από τους πιο καινοτόμους μετασχηματισμούς παραλιακού μετώπου σήμερα.

Η εβδομάδα θα είναι μια γιορτή για τον αντίκτυπο του placemaking, με ομιλίες, διαδραστικά εργαστήρια, εκπαίδευση και δουλεία πάνω σε τοπικές και περιφερειακές προκλήσεις και κυρίως, ευρεία συνεργασία με συναδέλφους, με καλή μουσική, τοπική κουζίνα και πολλή διασκέδαση στον ήλιο και στη θάλασσα.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης (ΕΔΩ) και για να μαθαίνετε τα τελευταία νέα ακολουθήστε τη σελίδα της ομάδας του European Placemaking Network στο facebook ΕΔΩ.

Comments are closed