Πώς μπορούν να επωφεληθούν από το blockchain οι επιχειρήσεις;

Τα κρυπτονομίσματα έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο πολλοί άνθρωποι ανά τον πλανήτη συναλλάσσονται, επενδύουν τις αποταμιεύσεις τους και συγκεντρώνουν κεφάλαιο για τα επιχειρηματικά τους ανοίγματα. Η τεχνολογία blockchain είναι από εκείνες τις εφευρέσεις που αλλάζουν πλήρως τα δεδομένα: ποτέ πριν στη σύγχρονη ιστορία δεν υπήρξε μια τόσο επαναστατική τεχνολογία στον χρηματοοικονομικό τομέα και το 2018 πολλοί επιχειρηματίες αναμένεται να εξελιχθούν σε χρήστες της. Πώς μπορούν να την αξιοποιήσουν; Το Entrepeneur προτείνει πέντε τρόπους, εμείς εδώ παραθέτουμε τους δύο.

 

1.Για συγκέντρωση κεφαλαίων

Τα κρυπτονομίσματα έχουν προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις σε πρώιμο στάδιο συγκεντρώνουν κεφάλαια. Με τις ICO (αρχικές προσφορές νομισμάτων, Initial Coin Offerings), οι νεοφυείς επιχειρήσεις ανά τον κόσμο μπορούν να αντλήσουν χρήματα γρήγορα και πιο φθηνά, από μια ευρεία δεξαμενή παγκόσμιων επενδυτών. Οι μετοχές των ICΟ είναι σχεδόν άμεσα  εμπορεύσιμες κι αυτό φέρνει μεγάλες ποσότητες ρευστότητας στις εταιρείες. Το 2014, ένας νεαρός από τον Καναδά, εν ονόματι Vitalik Buterin συγκέντρωσε κεφάλαια για τη startup του, την Ethereum, μέσω μιας ICO.  Kατάφερε να συγκεντρώσει 18 εκατ. δολάρια!

 

2.Για τις συναλλαγές τους

Τα κρυπτονομίσματα επιτρέπουν τη μεταφορά αξίας μεταξύ δύο πλευρών χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη μιας κεντρικής αρχής. Προσφέρουν φθηνότερη, γρηγορότερη και πιο αποδοτική εναλλακτική στα παραδοσιακά δίκτυα πληρωμής.  Το 2014 η Overstock.com έγινε η πρώτη εταιρεία λιανικής που αποδεχόταν bitcoin.


Άρθρο με πληροφορίες από το entrepreneur

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο ΕΔΩ

Comments are closed