Σεμινάριο για την ίδρυση spin-off και startup με αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων

Τριήμερο σεμινάριο με αντικείμενο την ίδρυση spin-offs και startups συνδιοργανώνει το ΑΠΘ με το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας και το OK!Thess. Το σεμινάριο «Match and Develop a Startup @ Thessaloniki» θα πραγματοποιηθεί από αύριο το απόγευμα μέχρι την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, στον χώρο του OK!Thess, στη Θεσσαλονίκη.

Το ΑΠΘ έχει δικαίωμα να συμμετέχει με δέκα (10) ερευνητικές ομάδες, οι οποίες μπορούν να βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ωριμότητας, από το επίπεδο της διερεύνησης εμπορικής αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων έως το επίπεδο της προσέλκυσης πελατών και της αναζήτησης χρηματοδότησης. Για πρώτη φορά φέτος τα θεματικά tutorials, στο πλαίσιο του τριήμερου εργαστηρίου, θα είναι ανοικτά προς το ευρύ κοινό κατόπiota;ν δήλωσης συμμετοχής.

Το «Match and Develop a Startup @ Thessaloniki» αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης, ωρίμανσης, προβολής και ουσιαστικής αξιολόγησης της επιχειρηματικής προοπτικής των ερευνητικών σας αποτελεσμάτων.

Συμπληρωματικά κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρξει:

1.Καθοδήγηση στη βελτίωση του επιχειρηματικού σχεδίου από επιστημονικό προσωπικό, έμπειρα στελέχη της αγοράς, στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και νικητές προηγούμενων διαγωνισμών.

2.Επιβράβευση της καλύτερης ομάδας με tablet και με απευθείας συμμετοχή τους στη Β’ Φάση του επόμενου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας.

3.Επιβράβευση επιλεγμένων συμμετεχόντων με δωρεάν υπηρεσίες της Microsoft, Amazon και Αpifon.

Το Σάββατο 31/3 μεταξύ 11:00-14:00 κατά τη διάρκεια του mentoring session «Οι παλιοί βοηθούν τους νέους» θα προσκληθούν να συμμετέχουν ως μέντορες ώριμες εταιρείες καινοτομίας, όπως οι Apifon, Veltio, Logismos, Agnotis, Mojestik, Datascouting, Verusplus, Horizon.camera, Goodvidio, Fieldscale, Total Eclipse, Dataways, Brite Solar Technologies, Centaur, Bubblz, Athlenta, Booknbloom, Geekbot, Infodim και πολλές άλλες αναλόγως της συμμετοχής των ερευνητικών ομάδων.

Όσες ομάδες δεν καταφέρουν να συμμετέχουν στην παρούσα φάση θα λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική ωρίμανσης από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ και θα συμμετάσχουν κατά προτεραιότητα σε επόμενες δράσεις του ΑΠΘ και του NBG Business Seeds.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τη φετινή δράση έκλεισαν δυστυχώς μόλις χτες, αλλά καλό είναι όποιος ενδιαφέρεται να έχει τον νου του για τον επόμενο γύρο.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας ΑΠΘ: tto@rc.auth.gr, 2310-99 40 34 / 99 40 21

Πρόγραμμα εκδήλωσης και περισσότερες πληροφορίες: https://goo.gl/PRf521

Comments are closed