Τι κάνεις Mr Τραμπ, όταν αλλού είναι οι επιχειρήσεις κι αλλού οι ανάγκες για εργασία;

Πέντε πόλεις -η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες, το Χιούστον και το Ντάλας- είναι “υπεύθυνες” για το 50% της αύξησης που σημειώθηκε στη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων (startups) στις ΗΠΑ από την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με μελέτη του  οργανισμού Economic Innovation Group, με έδρα την Ουάσιγκτον, το γεγονός αυτό είναι μεν θετικό για τις ίδιες τις πόλεις, αλλά μάλλον θα αποτελέσει πρόβλημα στην προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει σημαντικά τις θέσεις εργασίας ανά τις ΗΠΑ.

Κι αυτό διότι ενώ αυτές οι πέντε πόλεις αναδεικνύονται σε ατμομηχανή για τις αμερικανικές startups, αποδίδουν μόλις το 17% των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ. Πώς λοιπόν στηρίζεις την περαιτέρω ανάπτυξη τους, όταν έχεις παρουσιάσει ώς σημαντικό στόχο της καμπάνιας σου την επιστροφή θέσεων εργασίας σε περιοχές όπως η αμερικανική ύπαιθρος, όπου περισσότερες επιχειρήσεις κλείνουν παρά ανοίγουν;

Ιστορικά, οι νέες επιχειρήσεις δημιουργούν και νέες θέσεις εργασίας. Όταν όμως η επιχειρηματικότητα στη χώρα σου συγκεντρώνεται κατά κύριο λόγο σε μια χούφτα πόλεων, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν κόστος ζωής υπερβολικά υψηλό για να το αντέξουν οι κάτοικοι άλλων περιοχών της ίδιας χώρας, που θα ήθελαν να δουλέψουν εκεί, τι κάνεις; Ισως η επιδίωξη του Τραμπ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας μπορεί να καταλήξει απλά όνειρο, παρατηρεί η Wall Street Journal.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Comments are closed