Το Ντουμπάι στο παγκόσμιο top-30 των αγορών εμπορικών ακινήτων

Τη θέση του στη λίστα με τις 30  κορυφαίες αγορές εμπορικού real estate παγκοσμίως κατέκτησε φέτος για πρώτη φορά το Ντουμπάι, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων JLL. Συγκεκριμένα το Ντουμπάι εξασφάλισε την 27η θέση μεταξύ 300 πόλεων, που μελέτησε η JLL, και κατόρθωσε να αναρριχηθεί για πρώτη φορά στο Top-30 χάρη στην κατασκευαστική δραστηριότητα που συνοδεύει την προετοιμασία του για την παγκόσμια έκθεση ΕΧΡΟ 2020, αλλά και στο βελτιωμένο επιχειρηματικό κλίμα και στις εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού το 2018.

“Το Ντουμπάι μπορεί να έχει σχετικά μικρό πληθυσμό, εν συγκρίσει με άλλες πόλεις παγκοσμίως -περίπου 2,5 εκατ.- αλλά εδώ και καιρό ‘παίζει’ σε υψηλότερη κατηγορία από τα ‘κιλά’  του” δήλωσε -σε ελεύθερη μετάφραση- ο Craig Plumb, επικεφαλής της έρευνας στη JLL.

Παράλληλα, είναι η μοναδική πόλη της Μέσης Ανατολής, που κατατάχθηκε ανάμεσα στις 30  κορυφαίες, με επόμενο το Κάιρο, που όμως βρίσκεται πολύ χαμηλότερα, στην 51η θέση μεταξύ των 300 πόλεων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν συνολικά το 40% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής και το 70% των παγκόσμιων επενδύσεων στον τομέα του real estate.

Άρθρο με πληροφορίες από το The National.ae

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο ΕΔΩ

Comments are closed