Το Fintech αλλάζει άρδην τα δεδομένα σε 4 πεδία

Πηγή φωτογραφίας: SB3 Digital

Οι συναλλαγές μας δεν θα είναι ποτέ πια ίδιες… Οι εταιρείες της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (Fintech) είναι εδώ για να μείνουν. Πώς όμως θα αλλάξουν την αγορά και τις συναλλαγές μας; Τις αλλαγές αυτές προσπάθησε να καταγράψει, να εξηγήσει και να προβλέψει η τελευταία έκθεση της Deloitte και του World Economic Forum, με τίτλο “Beyond Fintech: A pragmatic assessment of disruptive potential in financial services”.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πλατφόρμες που προσφέρουν τη δυνατότητα σύνδεσης με διαφορετικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από ένα μόνο κανάλι, μπορεί να αποτελέσουν το κυρίαρχο μοντέλο για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στο μέλλον.

Ποιες θα είναι οι βασικές αλλαγές; Με βάση τις εκτιμήσεις, όπως αυτές αποτυπώνονται σε πρόσφατο newsletter του ΣΕΠΕΕ, οι αλλαγές αυτές θα συμβούν σε τρία πεδία:

Το κόστος εμπορευματοποίησης: οι τράπεζες και άλλα ιδρύματα λόγω της αυξανόμενης πίεσης για μείωση κόστους, υιοθετούν νέες τεχνολογίες και συνεργάζονται με νεοεισερχόμενες εταιρίες, ώστε να εμπορευματοποιήσουν (μειώσουν) τους παράγοντες κόστους που δεν παρέχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να διαφοροποιηθούν στην αγορά.

Η ανακατανομή κερδών: Η τεχνολογία θα επιτρέψει πιθανώς σε οργανισμούς να παρακάμψουν τις παραδοσιακές αλυσίδες αξίας, ανακατανέμοντας έτσι τα κέρδη τους.

Η αξία της εμπειρίας του πελάτη: Η δύναμη μεταφέρεται στους διανομείς προϊόντων που αξιοποιούν τη σχέση με τον πελάτη και τον έλεγχο της εμπειρίας του και ασκούν πίεση στους κατασκευαστές προϊόντων.

Δημιουργία εσόδων μέσω των δεδομένων: Τα δεδομένα θα γίνουν όλο και πιο σημαντικά για τις τράπεζες και οι στατικές βάσεις δεδομένων θα πρέπει να εμπλουτιστούν από ροές δεδομένων από πολλαπλές πηγές που συνδυάζονται και χρησιμοποιούνται σε πραγματικό χρόνο.

Bionic Workforce: Καθώς η ικανότητα των μηχανών να αναπαράγουν και να προσομοιώνουν τις συμπεριφορές των ανθρώπων συνεχίζει να εξελίσσεται, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, οι τράπεζες θα πρέπει να διαχειριστούν το ανθρώπινο δυναμικό και τις “μηχανές” ως ένα ενιαίο σύνολο δεξιοτήτων.

Διαβάστε ΕΔΩ την έκθεση

Comments are closed