Η εικονική πραγματικότητα είναι εδώ, αλλά οι αρχιτέκτονες παραμένουν συγκρατημένοι ώς προς τη χρήση της

Πηγή φωτογραφίας: Tom Hart

Η εικονική πραγματικότητα (VR) βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου για το μέλλον εδώ και χρόνια. Παρόλα αυτά, ακόμη χρησιμοποιείται ελάχιστα στον τομέα της αρχιτεκτονικής. “Προς τι ο δισταγμός;” διερωτήθηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας οπτικοποιήσεων “Ιllustrate my Design”, Daniel Zeballos και Florencia Bialet, παρουσιάζοντας στη φετινή NeoCon τις δυνατότητες που διανοίγει η εικονική πραγματικότητα.

Για να πείσουν ότι η επιχειρηματολογία τους ευσταθεί, την ενίσχυσαν προβάλλοντας στο κοινό ένα βίντεο όπου παρουσιάζεται η προσομοίωση πχ, ενός δωματίου μέσω οπτικοποίησης με VR, δείχνοντας πόσο διαδραστική και “ζωντανή” έχει γίνει ήδη αυτή η τεχνολογία.

Κάνοντας κλικ σε συγκεκριμένα σημεία με ένα τηλεχειριστήριο, ο χρήστης μπορεί να έχει ξεκάθαρη αντίληψη του βάθους σε έναν χώρο, ώστε να γνωρίζει (και όχι πλέον να φαντάζεται μόνο) πώς θα αλλάξει αυτός ο χώρος με τις παρεμβάσεις του. Μπορεί ακολούθως να αλλάζει από υλικά κατασκευής μέχρι υφάσματα στα έπιπλα.

‘Ακόμη χρησιμοποιούμε 3D renderings σε 2D formats κι αυτό δεν είναι πλέον ούτε αναγκαίο, ούτε αρκετό. Οι άνθρωποι αργούν να υιοθετήσουν την τεχνολογία και αυτό συνέβαινε ανέκαθεν αλλά […] μη μείνετε πίσω […] γιατί αυτή είναι μόνο η αυγή της VR, αλλά η τεχνολογία κινείται με μεγάλη ταχύτητα” υπογραμμίζουν.

Άρθρο με πληροφορίες από το emag.archiexpo\

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

Comments are closed