Virtual Tours στο Open House Thessaloniki 28-29 Nοεμβρίου

Το ένατο Open House Thessaloniki, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί μόνο διαδικτυακά προσφέροντας στο κοινό  μία σειρά από virtual tours, που θα μας ξεναγήσει και φέτος σε εντυπωσιακά κτίρια, σύγχρονης αρχιτεκτονικής: διαμερίσματα, μονοκατοικίες και loft. Η πρεμιέρα των βίντεο θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου 2020. Τα βίντεο θα ανέβουν στην ιστοσελίδα και θα παραμείνουν στο διαδίκτυο, στο κανάλι του Open House Thessaloniki στο youtube.

Παράλληλά, στις 28-29/11 θα γίνουν διαδικτυακές παρουσιάσεις των θεματικών διαδρομών από τους εθελοντές της εκδήλωσης στις οποίες θα μιλήσουν και προσκεκλημένοι ομιλητές. Πληροφορίες ΕΔΩ 

Οι θεματικές διαδρομές του Open House Thessaloniki, θα πραγματοποιηθούν σε νέες ημερομηνίες, μόλις επιτραπεί εκ νέου η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων δια ζώσης.

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ΜΕ Αρχιτεκτονικής του ΤΕΕ/ΤΚΜ και έκτοτε έχει πραγματοποιηθεί ήδη 8 χρονιές σημειώνοντας πάνω από 50.000 επισκέψεις στην τελευταία διοργάνωση.

Μπορείτε να δείτε τα κτίρια που συμμετέχουν στα φετινά virtual tours ΕΔΩ

Στις 28 Νοεμβρίου θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τα vitual tours ΕΔΩ 

Comments are closed