Δύο Workshops σε συνδιοργάνωση ΥΠΕΝ και ΤΕΕ/ΤΚΜ

Αύριο, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11:00, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιηθεί το workshop για τα έργα συλλογής και επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων, που συνδιοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ και ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Στο πλαίσιο του workshop θα συζητηθούν τα έργα υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων (ΕΕΛ) που είναι ενταγμένα στα υποέργα: β. Αναβάθμιση, επέκταση και εκσυνχρονισμός εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένου νερού και γ. Υλοποίηση υποδομής διαχείρισης ιλύος» της Δράσης «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις» ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε ένα ακόμα ενδιαφέρον workshop σε κοινή διοργάνωση του ΥΠΕΝ και του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το Έργο των Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων του Ταμείου Ανάκαμψης», στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 49, Θες/νίκη). Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, κ. Γιώργος Τσακούμης και ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, επισήμαναν την αξία του εμβληματικού προγράμματος για την χώρα.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου παρουσιάστηκαν τα προγράμματα Πολεοδομικού Σχεδιασμού της χώρας και ειδικότερα:

  • Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια
  • Τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια
  • Οι Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή Δόμησης
  • Οι Οριοθετήσεις Οικισμών
  • Η Αναγνώριση Οδών, στο πλαίσιο των πρόσφατων Υπουργικών Αποφάσεων Τεχνικών Προδιαγραφών που διέπουν την υλοποίησή τους.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ.

Comments are closed