2023- Υποψήφιοι Βουλευτές Μηχανικοί στην Β΄ Θεσσαλονίκης

Αφεντουλίδου – Αλμπάνη Κωνσταντίνα, ΚΚΕ

Είναι 29 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Έχει παρουσία στα κοινά από μικρή ηλικία.  Είναι αρχιτέκτων-μηχανικός, απόφοιτη της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Το 2019 μετείχει και στις δημοτικές εκλογές μετείχε ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το τοπικό δημοτικό ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Χαλκηδόνα. Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης είχε παρουσία και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές

——————————————————————————————————————–

Θεοδώρου Παναγιώτης, Νέα Δημοκρατία

Γεννηθείς το 1984, ανήκει στη νέα γενιά υποψηφίων της ΝΔ. Γιος του Μιχαήλ και της Αρχοντούλας Θεοδώρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γέφυρα του δήμου Χαλκηδόνος. Σήμερα είναι Πολιτικός και Μηχανολόγος Μηχανικός με εξειδίκευση στον τομέα της Ενέργειας. Υπέρμαχος των ΑΠΕ και ιδρυτικό μέλος ενεργειακών κοινοτήτων στην περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τεχνικό κλάδο βιομηχανιών, με αντικείμενο την εκπόνηση, την εποπτεία και την επίβλεψη μελετών για κτίρια, περιβάλλοντες χώρους και μονάδες παραγωγής, καθώς επίσης, την εύρυθμη, ασφαλή και ορθολογική λειτουργία τους. Από το 2018 είναι πατέρας, παντρεμένος με την  αγαπημένη του σύντροφο, Γλυκερία Γεωργιάδου, Στρατιωτικό Γιατρό.

——————————————————————————————————————–

Λαβασά Σοφία, Νέα Δημοκρατία

Γεννήθηκα στη Λάρισα από Πόντιους γονείς με καταγωγή από το Κιλκίς . Τελείωσα το γαλλικό σχολείο και συνέχισα τις σπουδές μου στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στη Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Εξειδικεύτηκα στον Γεωτεχνικό τομέα συμμετέχοντας σε ερευνητικά προγράμματα σχετικού αντικείμενου ενώ παράλληλα εργάστηκα  και στο Ιδιωτικό Τομία  ως Επιστημονικός  συνεργάτης  στον τομέα στατικών  εφαρμογών μελετών και επιβλέψεων.

 Από το 1998 είμαι διορισμένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στους Δήμους  Θερμαϊκού και Πυλαίας /Χορτιάτη. Οι θέσεις ευθύνης μου τα τελευταία 25 χρόνια  αφορούν στην επίβλεψη και μελέτη έργων υποδομής, σύνταξη και επίβλεψη μελετών συντήρησης  σχολείων , προετοιμασία δημοπρασιών τεχνικών έργων, έλεγχο νομιμότητας  κτιρίων κοκ . Από το 2017 είμαι Προϊσταμένη του τμήματος  Αστικού – Περιαστικού Πρασίνου του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με κύρια αρμοδιότητά  μου την μέριμνα προστασίας πρασίνου πλατειών , τη σύνταξη  και υλοποίηση μελετών για την σχεδίαση χώρων πρασίνου, δενδροστοιχιών, σχολικών αυλών, υπαίθριων χώρων, χώρων αναψυχής και γηπέδων αθλοπαιδιών του Δήμου.  Σημαντικό μερίδιο των αρμοδιοτήτων μου παράλληλα με το Διαχείριση Πρασίνου είναι και η παρακολούθηση μελετών για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων και περίθαλψη αυτών, η μέριμνα και παροχή προστασίας με διαρκή κτηνιατρικό  έλεγχο (εμβολιασμό) των αδέσποτων ζώων του Δήμου και υπεύθυνη συντονισμού προώθησης υιοθεσίας αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία

Έχω διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας με την Δ.Κ.Μ. (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών) και  έχω εκλεγεί  μέλος  στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας  Δημοκρατίας, στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ως Υπεύθυνη παραγωγικών και επιστημονικών φορέων. Παραλληλα ειμαι και μελος  στη    Μόνιμη   Επιτροπή   Επαγγελματικών θεμάτων και Τεχνικής Παιδείας του Τ.Ε.Ε. για την περίοδο 2020 – 2024.

——————————————————————————————————————–

Στολτίδης Λεωνίδας, ΚΚΕ

Είναι 48 ετών. Γεννήθηκε στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ένωσης. Σπούδασε μηχανικός τηλεπικοινωνιών και δικτύων στο Πολυτεχνείο Λένιν της Σόφιας στη Βουλγαρία. Βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Είναι εκλεγμένος στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, στη διοίκηση του ΕΚΘ και στη διοίκηση της ομοσπονδίας των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΕΚΘ την περίοδο 2014 έως και το 2019.

——————————————————————————————————————–

Φάμελλος Σωκράτης, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, αλλά μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη από το 1970.
Είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό.
Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (πτυχίο) και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (MSc).
Τον Iανουάριο 2015 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης. Επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο 2015 και τον Ιούλιο 2019.
Τον Οκτώβριο 2015 ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ.
Τον Απρίλιο 2016 ορίστηκε Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.
Τον Νοέμβριο 2016 ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Τον Αύγουστο 2019, ορίστηκε Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ.
Συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές ομάδες φιλίας μεταξύ των χωρών Ελλάδας – Αργεντινής, Ελλάδας – Σερβίας, Ελλάδας – Αιγύπτου, Ελλάδας – Λιθουανίας και Ελλάδας – Ιορδανίας.
Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στα θεματικά πεδία της βιώσιμης ανάπτυξης, κλιματικής αλλαγής, κοινωνικών υποθέσεων, μετανάστευσης και προσφύγων

Είναι μέλος:
της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.
Υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος Θέρμης, Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Υποδομών της ΚΕΔΕ.
Διετέλεσε Μέλος Δ.Σ. και Ε.Ε. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΚΜ. (2011-2014).
Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχει επιστημονική δραστηριότητα σε θέματα Μηχανικής Περιβάλλοντος, Υδατικών Πόρων, Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Υγρών και Στερεών Αποβλήτων, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Διευθυντής Ανάπτυξης της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ (2001-2013).
Υπεύθυνος Διαχείρισης σημαντικών διακρατικών ευρωπαϊκών έργων και πρωτοβουλιών, καθώς και δράσεων Ανακύκλωσης.

Comments are closed