Επί τάπητος η αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλονίκης σε συνάντηση Αγγελούδη-Μπίλλια

Η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρι Μπίλλια.

Ο κ. Αγγελούδης ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης που πλήττονται έντονα από τα καιρικά φαινόμενα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε αποτελεσματικά την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και να δώσουμε απαντήσεις στις νέες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε πως «η αγαστή συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Περιφερεία Κεντρικής Μακεδονίας, η συστηματική δουλειά που γίνεται από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πάρι Μπίλλια, αλλά και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων μας επιτρέπει να παράξουμε έργο υπαρκτό και μετρήσιμο».

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την ΕΥΑΘ για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση έργων με χρηματοδότηση από την ΠΚΜ για την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης σε τέσσερις περιοχές: Στην Αγίων Πάντων, στη ΔΕΘ, στην περιοχή των Δικαστηρίων (Κουντουριώτη, ΟΛΘ), στην Εθνικής Αμύνης (Λευκός Πύργος).

Επίσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αναλάβει τη διευθέτηση των ρεμάτων της ΥΦΑΝΕΤ και της Τριανδρίας.

Comments are closed